HRVATSKO PRAVO Prve online
stranačke novine u Republici Hrvatskoj http:
www.hrvatsko-pravo.hr http: www.hrvatsko-pravo.com
19. listopad 2007.
PREDSJEDATELJ SENATSKOG IZBORNOG ODBORA DEMOKRATSKE STRANKE UPUTIO PISMO PREDSJEDNIKU HSP 1861. POVODOM DODJELE NOBELOVE NAGRADE AL GORE-U BIVŠEM SENATORU I POTPREDSJEDNIKU SAD-A! Dear Dobroslav , While serving in the U.S. House of Representatives in the1980s, I remember a young, gutsy Congressman who criticized the Reagan administration for ignoring the effects of greenhouse gases. That member of Congress was Al Gore, and today his perseverance has been recognized across the globe. When Al and I served together in
the House, he was a humanitarian before he was a politician. He was a
tireless advocate for the environment and an educator. And now Al Gore
is the winner of the Nobel Peace Prize. It was announced hours ago in Al gave speech after speech on the climate crisis long before it was a trendy topic. When you think of an American with persistence - who has never lost sight of pursuing what's right - think of our fellow Democrat Al Gore. Join me in congratulating him on well-deserved success. This is a proud day for all of us. An American citizen was given the highest honor for an issue of the greatest importance. Al Gore has never stopped working toward a solution for global warming, and now the world recognizes him for his tenacity and his activism. Since our days in Congress, I have called Al Gore a principled fighter for the American people. He was a leader then and a Nobel Prize winner now. We all say congratulations, Al. We couldn't be prouder Sincerely,
Poštovani Dobroslav, Jedno vrijeme služeći u SAD-u u
Zastupničkom domu u 1980 godinama,
sjećam se mladog, hrabrog kongresnika koji je kritizirao Reagana uprava
zato što je zanemarivao vrijednosne pokazatelje stakleničkih plinova.
Taj član Kongresa je bio Al Gore, i danas njegova ustrajnost je bila
prepoznata po cijelom svijetu. Kada Al i ja sam služio zajedno u Kući, on je bio
humanitarac više nego političar. On je bio neumoran zagovornik
za okoliš i obrazovni djelatnik. I sada Al Gore je pobjednik Nobelove
Nagrade Za mir. To je objavljeno prije
nekoliko sati u Norveškoj da Al Gore
dijeli dodjelu nagrade sa UN-ovim ' Međudržavnim Panelom za
klimatske promjene. Al je govorio i govorio o klimatskoj krizi puno
prije nego li je to postala popularna tema. Kada
se sjetite Amerikanca sa
ustrajnošću - koji nikad nije izgubio iz vida težnju za onim
što je ispravno - sjetite se našeg bližnjeg Demokrata Al
Gore-a. Zadovoljstvo mi je čestitati
mu na zasluženom uspjehu. Ovo je ponosan dan za sve nas. Američki građanin
je dobio najvišu čast za problem od najveće važnosti. Al Gore nikad
nije prestao raditi na rješenju za globalno zagrijavanje, i sada svijet
prepoznaje njegovu
ustrajnost i njegov aktivizam. Ovih dana u Kongresu sam nazvao Al Gora principijelnim borcem za američke ljude. On je bio vođa a zatim i dobitnik Nobelove Nagrade.
Mi Ti svi
čestitamo, Al. Ne bismo
mogli biti ponosniji Iskreno, Senator Chuck Schumer |