HRVATSKO PRAVO
Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj
http:
www.hrvatsko-pravo.hr http:
www.hrvatsko-pravo.com
06. lipanj 2008.
VOĐA SENATSKE VEĆINE U AMERIČKOM KONGRESU SENATOR HARRY REID UPUTIO PISMO PREDSJEDNIKU HSP-A 1861. POVODOM OSVAJANJA PREDSJEDNIČKE NOMINACIJE SENATORA BARACKA OBAME
Poštovani Dobroslave,
Demokratska Stranka je stranka napretka, uključenja, i sve većeg kruga povoljnih prilika. Tijekom zadnjih 5 mjeseci i 54 glavnih predizbora, mi smo vidjeli ovo iz prve ruke.
Pridružujem se svim članovima Senatskog demokratskog odbora sa čestitkama Baracku Obami - našem prijatelju, našem kolegi, i našem kandidatu stranke za Predsjednika.
I kakav dug zahvalnosti mi dugujemo prema Hillary Clinton. Njezina kampanja je nadahnula milijune. Ona nas je podsjetila da je previše zapostavljenih Amerikanaca - postalo nevidljivo - od neuspjeha Georgea W. Bush, John McCaina i njihovih republikanskih saveznika.
Kao što možda znate, ja sam bio bokser. I ja sam vidio mnoge uspjele borbe. Ali nikad nisam vidio jednu takvu do sada, gdje su svi su izašli snažniji .
Zbog nezapamćenog broja novih glasača i strahovite množine srdačnih podupiratelja svih Demokrata koji su iznijeli primarni proces, mi stojimo spremni za pobjedu u Bijeloj Kući u 2008. I mi smo u pripravnosti za postizanje povijesne prednosti u Predstavničkom domu i Senatu.
Tijekom puno mjeseci, mi smo znali da imamo povijesno važnu nominaciju. Mi smo znali da smo imali milijune demokrata širom zemlje koji su razgnjevljeni bili spremni prihvatiti Johna McCaina. Sada, uvjeren sam da Senator Obama ima povijesnu razinu potpore jedinstvene stranke koja uzvikuje: " Da, mi možemo!"
Zbog uzbuđenja koje je nadahnuto našom impresivnom borbom kao Demokrata, mi ćemo ući u demokratsku Konvenciju i na opće izbore s nezapamćenom snagom.
U zadnjih nekoliko mjeseci, vidjeli smo milijune Amerikanaca da ustaju i izjašnjavaju se Demokratima. Mi smo obrnuli registracijsku nadmoć koju su Republikanci držali godinama. U Nevadi, na primjer, Demokrati imaju većinu u odnosu na Republikance po prvi put u generaciji. Ovi novi Demokrati su stari i mladi, bogati i siromašni, urbani i ruralni, muškarci i žene. Na kraju dana, bez obzira tko bio, mi smo se podupirali u glavnim stvarima, mi smo svi Demokrati.
I ako ćemo biti složni kao Demokrati jesenas, mi ćemo biti složni i 20. siječnja, 2009. kada Barack Obama bude zaprisegnut kao 44. Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država. Mi ćemo se suprotstaviti Republikancima sa povećanjem naše senatske većine. I mi ćemo uvesti novu eru promjena za ovu zemlju. Pridružite mi se u osmišljanju ovih događanja.
|
||||