HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

 

21. travanj 2012.

 

KOALICIJA PROTIV HRVATSKIH ŽRTAVA I POVIJESNE ISTINE

 

Iako nismo iznenađeni odlukom saborske većine u Predsjedništvu hrvatskog nacionalnog parlamenta (SDP, HNS-LD) o ukidanju pokroviteljstva Hrvatskog sabora nad komemoracijom u Bleiburgu, jer je tendencija vladajuće politike u Republici Hrvatskoj neokomunistička (ekstremno-ljevičarska), i to općenito posljednje 21 godine od hrvatske nezavisnosti, a posebno unatrag nekoliko godina, ipak navedena nekulturna i nepravedna odluka govori o vama i vašoj partiji. Zbog toga će Bog kazniti vas i vašu partiju!

 

NA SLICI:OZDRAVIO OD TEŠKE BOLESTI DA BI GRUBO POGAZIO ŽRTVE BLEIBURGA I KRIŽNOG PUTA

 

Od predstavnika vladajuće politike, t.j. od bivših komunista koji od hrvatske nezavisnosti nekadašnji jugoslavenski partizanski totalitarni komunizam nazivaju „antifašizam“ moglo se i očekivati relativiziranje komunističkih zločina, i omalovažanje hrvatskih žrtava komunizma, tako da je odluka o ukidanju pokroviteljstva nad bleiburškom komemoracijom očekivana, iako je u suprotnosti s povijesnim činjenicama, jer, gospodine predsjedniče Hrvatskog sabora, i dužnosniče Socijaldemokratske partije, čak i kao povijesni laik i osoba koja je rođena 1956. godine, te ne spada u kadrove Komunističke partije Jugoslavije koji su u Drugom svjetskom ratu i poraću, sve do sloma komunističke totalitarne Titove Jugoslavije, ubijali nevine, trebali bi ste znati da je komunistički zločin, čiji je simbol sintagma “Bleiburg i Križni put“, ušao u hrvatsku povijest pod pojmom

 

Bleiburška tragedija hrvatskog naroda

 

Vi i vaša saborska većina prezentira samo dio hrvatskog naroda, (i to samo na rok od četiri godine), ali Hrvatski sabor kao institucija predstavlja cijeli hrvatski politički narod, međutim, unatoč tome ukidate pokroviteljstvo nad komemoracijom tragedije hrvatskog naroda, i pri tome vas nije nimalo sram nego pronalazite izgovore za vaše čine vrijeđanja hrvatskih žrtava komunizma – zaista mizerno, sramite se!

 

Dajemo Vam na znanje da krivotvorite povijest, jer ste povodom vaše pogrešne odluke izjavili da na bleiburškom polju navodno nije bilo nevinih žrtava!?

 

Na položaju predsjednika Hrvatskog sabora nemate pravo na zablude i neznanje, naprotiv, uvjereni smo, čak kad biste i djelovali u dobroj namjeri, a iste nerijetko vode u pakao, da iz razloga pogrešnog odgoja i obrazovanja namjerno vrijeđate žrtve komunizma.

 

Na bleiburškom polju su pripadnici, ne Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije, kako spomenuste, nego Jugoslavenske armije, i to (samozvanog) maršala “Tita“, koji je bio doušnik staljinističke sovjetske zloglasne tajne policije NKVD, dakle, partizani, pucali po mnoštvu razoružanih hrvatskih izbjeglica, među kojima nije bilo samo pripadnika razoružanih oružanih snaga NDH nego i hrvatskih civila.

 

Po mnoštvu hrvatskog naroda na bleiburškom polju, i razoružanoj masi, partizani su pucali najmanje 15 do 20 minuta neprekinutom mitraljeskom vatrom, a uz to su upravo kod borova na bleiburškom polju, dakle, tamo gdje su Vaš predsjednik Zoran Milanović, i Vaš predsjednik Ivo Josipović, licemjerno odali počast žrtvama, klali hrvatske zarobljenike, i pobili ih! Drugim riječima, na bleiburškom polju bilo je nevinih žrtava, među njima i žena i djece, dakle, suprotno lažima koje se sustavno plasiraju u neslodobnim mas-medijima.

 

Usput rečeno, svaki objektivni povjesničar zna, da NOVJ nije bila narodnooslobodilačka vojska, osim po imenu, jer je u Drugom svjetskom ratu maltretirala i ubijala sve one pripadnike naroda koji nisu pristupili partizanskom pokretu pod kontrolom komunističke partije, a to je bila velika većina naroda koja je odbacila komunizam. Na koncu, partizanska tzv. narodno-oslobodilačka vojska nije oslobodila hrvatski narod nego ga učinila jugoslavenskim robom čiji su okovi popucali 1991. godine u slobodi i nezavisnosti. Kao što znate, Hrvatska vojska i hrvatski dragovoljci-bojovnici slomili su 1991. godine Titovoj JNA kičmu u Vukovaru.

 

Podsjećam Vas, što je hrvatska žrtva velikosrpskog četništva i komunizma, humanist Siniša Glavašević, napisao u „Oporuci Vukovara“, naime Vaše kolegice i kolege ondašnjeg saziva Sabora nazvao je „izdajnicima“. Među njima su bili i članovi vaše partije.

 

Međutim, ako broj žrtava na bleiburškom polju ostavimo po strani, morate znati da je Bleiburg simbol stradanja Hrvata. Je li Vam to kao Hrvatu što govori? Očito ne. Jeste li Vi, gospodine predsjedniče Sabora, denacionalizirani čovjek?

 

Ukidanjem pokroviteljstva tom simbolu, Vi vrijeđate, ne samo žrtve komunizma, nego i cijeli hrvatski narod, sve građane Hrvatske bez obzira na spol, etničko podrijetlo i vjeru ili nevjeru!

 

Akt ukidanja pokroviteljstva Hrvatskog sabora je necivilizirani čin nedostojan časne i povijesne institucije hrvatskog naroda i hrvatske države koja ima stoljetnu tradiciju, čak i u vremenima kada je hrvatski narod bio obespravljen u personalnoj uniji s Ugarskom, i poslije u Austrijskom carstvu i Austro-Ugarskoj Monarhiji, povijesne činjenice nam govore, da je postojao Hrvatski sabor kao vrhovno predstavništvo Hrvata. Jedino nakon osnivanja prve Jugoslavije, 1918. godine, velikosrpski okupator i domaći izdajnici ukinuli su postojanje hrvatskog parlamenta, i prvi demokratski Sabor je konstituiran tek nakon sloma komunističke Jugoslavije, kao što znate. Drugim riječima, morale su propasti obje Jugoslavije, da hrvatski narod dobije svoj demokratski parlament. Vi sada kotač povijest mislite vratiti natrag? No passaran!

 

Partizanski ZAVNOH nije bio demokratski parlament nego jedna “šumska“ skupština pod kontrolom komunističke partije, i ZAVNOH nije imao demokratski legitimitet nego je hrvatskom narodu silom nametnut. Isto tako, zna se, da hrvatski Ustav iz 1990. godine, u koji je kao kukavičje jaje u njegovu preambulu unijet ZAVNOH, nije prošao referendumsku potvrdu, nego je nametnut bez da se pitalo političke Hrvate za mišljenje o tome. 

 

Podsjećam Vas da je bivši komunist, i sudac Ustavnog i Upravnog suda, g. Bartovčak, sudac u mirovini, upravo to utvrdio u svojoj pravnoj analizi ove komunističke skupštine, da je ZAVNOH jedno „nedemokratsko tijelo“.

 

Na koncu je Tito obezvrijedio i onaj dio Zavnoha koji je govorio o ljudskim pravima, a nastao je pod utjecajem ratnog sekretara CK KPH Andrije Hebranga, dakle, deklaracija tog tijela bez demokratskog legitimiteta, i nakon Drugog svjetskog rata likvidirao bilo kakve deklarativne slobode i ljudska prava na koje se ZAVNOH pozivao, i uveo komunističku diktaturu.

 

Za masovna smaknuća hrvatskih bleiburških žrtava, koje predstavljaju žrtve totalitarnog komunizma (vidi deklaracije Vijeća Europe iz 1996. i 2006., i Europskog parlamenta iz 2009. o „osudi totalitarnog komunizma“, i u spomen na sve žrtve totalitarnih diktatura i autoritarnih režima, dakle, žrtve fašizma i komunizma), glavni je krivac onaj koji je izdao zapovjed da se one likvidiraju, a to je Josip Broz – Tito (doušnik Valter), koji je dao ubit i Zagrebačkog nadbiskupa i kardinala Alojzija Stepinca. Stepinac je danas blaženik, sutra svetac, a “Tito“, kojeg sramotno veličate?

 

Vaš “Tito“, gospodine predsjedniče Sabora, završio je na smetlištu povijesti, i to kao masovni zločinac i ubojica, komunistički tiranin i jugoslavenski diktator, ili ako hoćete da zvuči ljepše – kao doživotni predsjednik totalitarne SFRJ.

 

“Tito“ nije bio vođa antifašističkog pokreta u Drugom svjetskom ratu, ali, kada bismo postavili hipotezu da je bio antifašist i vođa antifaštističkog pokreta u Srbiji, Bosni, i Crnoj Gori (u Hrvatskoj kao što znadete to je bio - po neokomunističkim kriterijima antifašist - sekretar Andrija Hebrang, također kao i Stepinac ubijen od titoističkog režima),  počinio je masovne zločine koji ga u povijesti diskvalificiraju za bilo što.

 

Titovi komunistički partizani, koje zovete „antifašistima“, pobili su za vrijeme rata i u neposrednome poraću vodeće antifašiste-demokrate iz Hrvatske seljačke stranke, vodstvo stranke mučili u vojnom zatvoru u Novoj Vesi, i poslali nevine u komunistički koncentracijski logor Viktorovac kod Siska. U Zagrebu su lažni antifašisti digli u zrak knjižnicu i sjedište zagrebačkog ogranka Hrvatske seljačke stranke, postavivši bombu Radićevoj udovici. Sram bilo Tita i njegove crvene fašiste! U Bjelovaru su titoisti spalili tri tisuće naslova knjiga iz knjižnice Hrvatske seljačke stranke. U Hudoj jami su žrtve komunizma, koje su doveli s bleiburškog polja, Titovi partizani ubijali krampovima, u Maclju sjekirama itd. Što je s Titovim logorom na Golom otoku? Vi nikad o tome u javnosti ne pričate, samo kad morate, kad vas, ili novinarska javnost, ili same žrtve koje vire iz masovnih grobnica i jama, na to natjeraju. Kakvi ste vi to ljudi, kakvi dužnosnici? Tko ste vi uopće?

 

Kao što znadete, tzv. Tito jeste počinio genocid nad hrvatskim narodom. Zar Vam to kao Hrvatu ništa ne govori? Nisu Vas, Vašeg mlađeg kolegu, i partijskog druga, Zorana Milanovića, i starijeg druga Ivu Josipovića, o tome učili, neznate ništa o tome?

 

Hrvatski državni sabor je 1999. konstatirao, da je jugoslavenski komunistički režim počinio genocid nad hrvatskim narodom, i da je za taj genocid najodgovorniji “Tito“. Svoj potpis na to stavio je predsjednik Sabora, Vlatko Pavletić. Tko ste Vi da to dovodite u pitanje? Zasigurno ćete i to nazvati zlouporabom vlasti vaših prethodnika, kao odluku Sabora Republike Hrvatske iz 1996. godine o pokroviteljstvu nad bleiburškom komemoracijom. Odluka iz 1996. je bila nešto najmanje što je bivši partizanski polit-komesar Franjo Tuđman kao predsjednik Republike Hrvatske mogao napraviti, a napravio je vrlo malo glede prosvjećivanja o zločinima komunizma. Vi sada mislite povijest brisati gumicom?

 

Vi, i vaše kolegice i kolege iz saborske većine vršite zlouporabu vlasti, i političkom moći činite nepravdu hrvatskim žrtvama komunizma.

 

Partizani su se u Drugom svjetskom ratu borili za komunizam, i za Jugoslaviju, a Vi danas u neovisnoj Republici Hrvatskoj, i to de iure neovisnoj, jer još nije pristupila u članstvo EU, nego tek od 1. srpnja 2013. godine, u pozitivnom svjetlu spominjete partizane i „druga Tita“ koji su se borili za Jugoslaviju i komunizam, i to “Tita“ koji je dao ubit kardinala Stepinca, i to na podmukao, kukavički i perfidan način dao smaknuti duhovnog pastira hrvatskog kršćanskog katoličkog većinskog dijela hrvatskog naroda, i moralnu vertikalu Hrvatske.

 

Gospodine predsjedniče Sabora, zar Vi i Vaša partija, i Kukuriku-koalicija, ne uviđate iracionalizam vaše politike?

 

To što radite je ne samo suprotno od vaših predizbornih obećanja, jer niste obećali ukidanje pokroviteljstvo nad bleiburškom komemoracijom, nego i suprotno europskoj politici, i civilizacijskim dostignućima, jer vi mislite, ali krivo mislite, da ukidate simbol hrvatskih stradanja u povijesti. Taj simbol, međutim, ostaje u hrvatskom narodu, i svake godine će i nadalje biti komemoracija žrtvama komunizma na bleiburškom polju dok ćete polagati vijence, na račun hrvatskih poreznih obveznika, u Srbu.

 

„Bleiburg“ je najveća tragedija u povijesti hrvatskog naroda, veća tragedija od bilo kojeg pokolja koji počiniše osmanlijske čete za vrijeme Turskih ratova, ili četničkih pokolja u Drugom svjetskom ratu i Domovinskom ratu, odnosno ratu za hrvatsku nezavisnost i slobodu protiv velikosrpske agresije na Republiku Hrvatsku.

 

Vaša politika neće, hvala Bogu, stvoriti podjelu u hrvatskom narodu, jer vaš svjetonazor dijeli samo vrlo mala manjina hrvatskog društva koja nikako nemože podnijeti činjenicu da je Titova Jugoslavija završila na smetlištu povijesti kao i Karl Marx.

 

Vaša oholost i umišljenosti neće vam dati da progledate kraj zdravih očiju, i da poslušate glas savjesti kraj zdravih ušiju. Drugima kopate jamu, ali, kao što nam govori narodna poslovica – sami ćete u nu pasti!

 

U jeci strašne ekonomske krize, i još strašnije nezaposlenosti, posebno među mladima, koje možemo zvati omladinom ili mladeži, jer i jedan i drugi pojam opisuju strani izraz „teenager“, u vrijeme velike svjetske političke i ekonomske krize kada se slobodni svijet nalazi pred sukobom na Bliskom istoku, možda i pred Trećim svjetskim ratom, svjetskim kaosom i novim genocidom, globalnom diktaturom, i uništenjem bilo kakve slobode ljudi kroz čipiranje ljudi kao pasa, Vi se igrate revolucije, i mijenjate državne praznike i pokroviteljstva?

 

Uvjereni smo da će vaše kolegice i kolege iz Kukuriku koalicije i ove godine pohoditi obnovljeno komunističko spomen-obilježje u Srbu gdje se svečano obilježava uspomena na četnički ustanak od 27. srpnja 1941. godine, i na kojem svi nazočni, koji taj skup nazivaju „antifašističkim“, slave klanje nad hrvatskim civilima koje je nastalo kao posljedica tog velikosrpskog ustanka protiv NDH, uz pomoć talijanskih fašista i Mussolinijevih crnokošuljaša. Dapače, očekujemo pokroviteljstvo Hrvatskog sabora nad tom manifestacijom neokomunizma na kojoj partizanski ratni veterani oblače svoje troroge ružne kape sa crvenom zvijezdom petkrakom i srpom i čekićem – znakovima Oktobarske revolucije, a ne antifašističko znakovlje kako se lijepo laže. Nakon Drugog svjetskog rata su komunisti maršala Tita i Tito osobno, ukrali taj ustanak od svojih ratnih drugova četnika s kojima su bili u vojno-političkoj koaliciji, a Tito i Draža Mihailović u ugovornom savezništvu, da bi pred konac WWII Tito u partizanske redove primio mnoštvo četnika, a oni četnici koji nisu htjeli služiti komunizmu, njih je Tito također dao pobit u ratnom zarobljeništvu nakon što su ih britanske okupacijske snage u južnoj Austriji izručile Titovim partizanima koji su čak i četnike klali! Nevjerojatno! Partizanski pokret pobio je u WWII oko 20 tisuća slovenskih civila, i preko 200.000 tisuća hrvatskih civila, a da o hrvatskim vojnim ratnim zarobljenicima i ne govorimo. Partizansko etničko čišćenje nakon rata, u neposrednom poraću, dakle, čišćenje hrvatske inteligencije, dokumentirao je britanski veleposlanik pri Svetoj Stolici, Sir Ralph Stevenson, tako da vaši istomišljenici mogu o tome lagati domaćoj publici, ali ne i svijetu. Britanski originalni dokumenti o partizanskim komunističkim ratnim zločinima, koji se nalaze u hrvatskim rukama,  jači su od bilo kojih fraza sinova Titovih partizana!

 

Vaša nepoštena, i duboko nepravedna odluka o ukidanju pokroviteljstva nad bleiburškom komemoracijom ima duboku političku pozadinu izlaženja u susret britanskoj vladi koja je odgovorna za kršenje međunarodne ženevske konvencije o postupanju s ratnim zarobljenicima, i za sudjelovanje u ratnom zločinu nad razoružanim hrvatskim vojnicima i časnicima.

 

Vaša odluka ima svrhu da se ugasi sjećanje na Bleiburg koje javnom komemoracijom pod pokroviteljstvom hrvatske države podsjeća britansku vladu premijera Churchilla na njezin grijeh, na njezine propuste i na njezino sudjelovanje u ratnom zločinu nad političkim Hrvatima, Slovencima, i Srbima.

 

Totalitarni Sovjetski Savez, i Titova jugoslavenska komunistička vlada, nisu u trenutku bleiburške tragedije hrvatskog naroda od 15. svibnja 1945. godine bile potpisnice Ženevske konvencije iz 1929. godine, dok Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske, i Nezavisna Država Hrvatska, jesu, tako da je odgovornost britanske vlade još veća s obzirom na protuzakonito izručenje hrvatskih ratnih zarobljenika, i zarobljenih hrvatskih civila, svom divljem savezniku Titu, jer su morali znati da će komunist Tito pobit hrvatske antikomuniste.

 

Vaša politička odluka o „Bleiburgu“ štiti strani interes, i predstavlja u biti strani interes, ali ne i interes hrvatske javnosti, jer interes hrvatske javnosti jeste povijesna istina!

 

Umjesto povijesne istine i pravde, Vaš partijski drug i nekulturni predsjednik Republike u svojim javnim nastupima koristi neprimjereni rječnik, nedostojan jednog državnika, u kojem spominje „ustašku zmiju“, pri čemu se rijetko kada može razaznati misli li pri tome na hrvatski narod ili na nekadašnje ustaše, ili na današnje one Hrvate koji su po njegovom mišljenju politički nepodobni. Međutim, prepoznatljiva je to retorika govora mržnje koju je koristio velikosrpski „vožd“ i komunistički diktator u Srbiji, Slobodan Milošević, kad je klevetao Hrvatsku, i Hrvate da su „ustaše“. Tom ratnom zločincu je takva retorika služila u njegovoj i agitacijskoj propagandi beogradskih medija tijekom velikosrpske agresije na Republiku Hrvatsku, a ne „jugoslavenskog građanskog rata“, tako da se postavlja pitanje – jesmo li i danas u ratu?

 

Dok se laže o nepostojećim „ustaškim zmijama“, pred očima cijelog svijeta leglo udbaških zmija, da sada parafraziramo boljševički rječnik predsjednika Republike, slobodno plazi  Republikom Hrvatskom, a neke od njih nalaze se na policijskoj tjeralici Interpol, ali bez problema nastupaju kao svjedoci na sudu. Tim veća je odgovornost koalicijske vlade RH za de facto rušenje ustavnog odnosno pravnog poretka Republike Hrvatske, jer državni vrh RH pruža nekadašnjim udbašima zaštitu od sudskog progona, bilo od procesuiranja u Njemačkoj, bilo u Hrvatskoj. Ne trebamo Vas podsjećati da je jedan od svjedoka pred hrvatskim pravosuđem od njemačkog pravosuđa optužen da je sudjelovao u ubojstvu partizanskog prvoborca, i, po vašim kriterijima, antifašista, Stjepana Đurekovića, direktora zagrebačke Ine, i to samo zato što je ovaj razotkrio veliku političku korupciju u vrhu zločinačkog Saveza komunista Hrvatske. Nije čudo da politička korupcija i dan-danas razara hrvatsko društvo kada oni koji trebaju biti kažnjeni zbog korupcije i drugih zločina predstavljaju uvažene „antifašiste“.

 

Retorika o „ustaškoj zmiji“ u javnom rječniku predsjednika Republike poklapa se s oktrivanjem velike političke korupcijske afere „ZAMP“.  Zbog toga bi u svakom demokratskom društvu podnio ostavku, kao što je to nedavno učinio njemački predsjednik Wulff zbog daleko manje korupcijske afere.

 

Od Vas, gospodine predsjedniče Sabora, ne očekujemo odgovor na ovo pismo, poučeni predstavkama humanista dr. Slobodana Langa kojemu je „sin Titovih partizana“, kako se titulirao, bezobrazno odgovarao.

 

Umjesto da ovom opljačkanom narodu date makar bilo kakav imalo vrijedan odgovor kako ga mislite izvuć iz teške ekonomske i političke krize, vi ništa drugo neznate nego demagoški narodu bacati pijesak u oči, i odvlačiti pažnju s gorućih ekonomskih problema na vječite priče o partizanina i ustašama, što se, inače, radi u diktaturama.

 

Istina jest, da su prethodne vlade i prethodni saborski sazivi koristili „Bleiburg“ u demagoške svrhe, tako i Račanova koalicija, i da pored svakogodišnje državne komemoracije u Bleiburgu nije riješen niti jedan jedini komunistički zločin, nisu iz masovnih grobnica po Hrvatskoj, kao npr. na maceljskoj gori, ekshumirane žrtve komunizma, nije u glavnom gradu podignut spomenik žrtvama komunizma, nije proglašen Trg žrtava komunizma (Vi ste bili potpredsjednik Zagrebačke skupštine), komunistički zločinci nisu procesuirani, (što je npr. sa slučajem predmeta „Boljkovac“?), ali zato se Vaš premijer u izbornoj noći grli s Josipom Manolićem. Bravo, svaka čast!

 

Međutim, ukidanje pokroviteljstva nad komemoracijom u Bleiburgu, gdje su pale nevine hrvatske žrtve, dok na jugoslavenskoj strani nije na bleiburškom polju bilo žrtava, i koja predstavlja simbol stradanja, predstavlja dno dna.

 

Zar mislite da Zagrebački nadbiskup, i kardinal Josip Bozanić, koji je govorio na takvoj jednoj državnoj komemoraciji u Bleiburgu, nije govorio zbog žrtava? Zar mislite da predstavnici Islamske zajednice RH i BiH u Bleiburgu ne govore u ime žrtava?

 

To su pitanja na koje odgovorite sebi, ne nama, nama Vaši odgovori ne trebaju. Po djelu se čovjeka poznaje, a ne po slatkorječivim riječima.

 

Bez poštovanja, i sa žaljenjem zbog vaše iracionalne politike koja potkopava demokraciju i pravni poredak!

 

Voditelj Hrvatskog centra za istraživanje zločina komunizma,

 

u ime preko pola milijuna hrvatskih žrtava komunizma,

 

Goran Jurišić, prof.

 

                                                      

 

 

                     

     

 

                                

             

 

 

 

   

 

 

 

 

         

           

           

 

      

 

Na vrh - Top