HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

 

19. kolovoz 2012.

             

                                      ŠTO DA SE RA DI?

SVIM ISLAMSKIM VJERNICIMA ŽELIMO SRETAN RAMAZANSKI  BAJRAM DA GA PROVEDU U MIRU, TOLERANCIJI I MEĐUSOBNOM RAZUMIJEVANJU- BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Povodom pete godišnjice sloma na bankarskom tržištu uzrokovanog, između ostalog rizičnim kreditima, prvenstveno u SAD-u, koji se dogodio 9. kolovoza 2007, dakle prije točno pet godina, londonski dnevnik Guardian objavio je listu od 25 glavnih krivaca za svjetsku gospodarsku i financijsku krizu.

NA SLICI: JE LI NA POMOLU SVJETLO S ISTOKA NASUPROT NEOLIBERALNOG HOLOKAUSTA I BLASFEMIJA PUSSY RIOTS- DEKLARACIJA  PATRIJARHA CIJELE RUSIJE KIRILA I ŠEFA POJSKOG EPISKOPATA NADBISKUPA MICHALIKA U VARŠAVI 17.08.2012.

Uz  kriminalni bankarski lobi sa Wall Streeta predvođen predsjednikom američkih federalnih rezervi Alanom Greenspanom tu se nalaze i imena  američkih predsjednika Billa Clintona i Georga Busha, od kojih je prvi ukinuo zakon koji je razdvajao regularno od špekulativnog bankarstva dok je Bush sa svojom kriminalnom vladom poticao davanje golemih kredita za tržište nekretnina svima koji za takve kredite nisu imali pokrića da bi kompenzirao golemo nezadovoljstvo u američkoj javnosti izazvano vojnom okupacijom Afganistana i Iraka.

Premda su pod Obaminom administracijom iskorištene tisuće milijardi dolara za sanaciju bankarskog mastodonta do danas, pet godina, nakon sloma njujorške burze nitko od glavnih krivaca nije ni za što odgovarao, niti je uhićen a kamoli procesuiran ili osuđen, premda se radi o mega kriminalu koji je ugrozio i obogaljio ne samo SAD već i  gotovo cijeli zapadni svijet.

Postavlja se pitanje je li isti nevidljivi monstrum koji je zaštitio te mega ubojice na globalnoj sceni štiti i domaće, hrvatske vladajuće razbojnike od pravednog gnjeva i kazne za njihovu veleizdaju kroz pretvorbu i privatizaciju za vrijeme ratnog stanja kojeg ti kriminalci nikada ni proglasili nisu, za prodaju svih hrvatskih banaka strancima, za golemi rast vanjskog duga, za povećanje nelikvidnosti,  zapovećanje PDV i svih vrsta poreza i nameta, za drastična poskupljenja struje, plina i vode, za rasprodaju strateških tvrtki INE, Telekoma, osiguranja, autocesta, za goleme laži o stranim investicijama i ulaganjima u privredu, za uništenje domaće poljoprivrede, za deindustrijalizaciju zemlje i umjetno održavanje jakog tečaja kune putem HNB-a radi uništenja domaće proizvodnje, za onemogućavanje zajmova za domaća ulaganja  radi zaštite profita uvoznog lobija.

Pljačkaške banke kao instrumenti stranog kapitala do te mjere imaju financijsku i monetarnu vlast u Hrvatskoj da unatoč godišnjoj astronomskoj zaradi na nju ne plaćaju porez u Hrvatskoj, pa imaju status apsolutne vlasti iznad  države. Te iste kriminalne organizacije odbijaju i samu pomisao ulaganja i oživljavanja domaće privrede na račun njihovih uvoznih lobija, pa gotovo nitko ne može dobiti nikakav kredit za rad u Hrvatskoj da bi bio rentabilan i isplativ.

Istodobno, kolaborantska koalicija ne samo da je nesposobna obnašati vlast za dobrobit hrvatskog naroda već se je u mnogim stvarima pokazala još gora i nesposobnija od HDZ-ove vlasti. O korupciji, nepotizmu, namještanju poslova i izigravanju javnih natječaja da se i ne govori.

Vladajuće garniture SDP sa svojim satelitima jednako kao i bivši HDZ smrtonosna su bolest  Republike Hrvatske. Njihova politička i pravosudna eliminacija preduvjet su za bilo kakav novi početak u ovoj zemlji, pod uvjetom da ne bude prekasno.

Valjati će i mora se krenuti osloncem na vlastite snage, dekontaminirati narod od komunizma i neoliberalizma, srezati sva inozemna dugovanja koja su nastala kao rezultat mita i korupcije i promašenih investicija bez pokrića, okrenuti se domaćoj proizvodnji i ponovnoj reindustrijalizaciji zemlje radi proizvodnje za vlastite potrebe i to hrane, obuće, odjeće, namještaja i građevinskog matreijala, plinofikacije, navodnjavanja poljoprivrednog zemljišta, iskorištavanja domaćeg plina i nafte za vlastitu opskrbu a ne za izvoz, nacionalizaciju INE, zaštite vodenih i šumskih fondova.

 

       

          

 

                     

     

 

                                

             

 

 

 

   

 

 

 

 

         

           

           

 

      

 

Na vrh - Top