HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

 

08. prosinac 2013.

 

HRVATI SU SVE MANJE KRŠĆANSKI I VJERNIČKI NAROD

 

Advenat u Crkvenoj godini znači podsjećanje na veliki povijesni i vjerski događaj dolaska i rođenja Isusa Krista Spasitelja na ovaj svijet radi otkupljenja čovjeka. U Hrvatskoj je to podsjećanje započelo sa pozitivnim ishodom referenduma o braku kao životnoj zajednici žene i muškarca nasuprot uroti mračnih i nečovječnih snaga i pokreta kojima je cilj preko gay i srodne populacije dokinuti naravnu ustanovu braka.

 

NA SLICI: NAJSTARIJA U AMERICI HRVATSKA KATOLIČKA CRKVA SVETOG NIKOLE U PITTSBURGHU SRUŠENA U SIJEČNJU 2013.

 

Međutim, uspjeh toga referenduma nažalost Pirova je pobjeda svih koji smo ga zagovarali i od početka podupirali, jer se je pokazalo da Hrvati nisu više većinom katolici, odnosno narod vjere u jednoga Boga, jer je jedva 25 posto onih katolika, pravoslavaca, protestanata, muslimana i židova koji su se opredijelili zaštititi svetost ustanove braka kao naravne i trajne zajednice muža i žene, kojima je ustanova braka jedan od svetih sakramenata, koji u svojoj društvenoj ulozi predstavlja osnovnu stanicu opstanka obitelji, društva, naroda i čovječanstva.

 

Nažalost, do ustanove braka a time i do budućnosti vlastitog naroda, izgleda, većina Hrvata uopće ne mari dok je jedna značajna zločesta manjina čak izrazito neprijateljski raspoložena i hoće na svaki način da instrumentalizira homoseksualnu i sličnu gay populaciju radi razaranja vjerskog, moralnog i etičkog kodeksa hrvatskih vjernika katolika i ostalih vjerskih denominacija kojima je ustanova braka kao trajne, životne zajednice muškarca i žene  od fundamentalnog značenja za opstanak i odgoj čovjeka kao religioznog i moralnog pojedinca.

 

Od gotovo tri milijuna i osamsto tisuća upisanih birača za ovaj referendum, glasovalo je za očuvanje braka jedva 25 posto što svjedoči da su Hrvati postali ravnodušni prema svojoj vjeri, religioznosti, duhovnosti ali i opstanku samog naroda, o budućnosti, koje sa takvim pokazateljima gotovo da i nema, bolje je i ne govoriti.

 

Kada jednom narodu prijeti da izgubi svoju religioznost i duhovni identitet na najboljem je putu nestanka ili novoga ropstva a to se upravo događa Hrvatima koji su se odavno umorili od borbe za krst časni i slobodu zlatnu, koji se klanjaju lažnim idolima moći, novca i kapitala, koji ne svetkuju nedjelju ili koji drugi dan u tjednu kao Dan Gospodnji, koji su pristali na diktat svjetskog kapitala i domaćih slugu da mu ukinu nedjelju kao blagdan i neradni dan, koji će i ovaj Advent ili Došašće zlorabiti za histeričnu utrku po trgovinama i trošenjem nezarađenih sredstava koje će onda mjesecima otplaćivati kao kredit, koji se neće duhovno spremiti niti meditirati i razmišljati o Božiću kao Isusovom rođenju i koje su to Isusove vječne i spasonosne poruke za održanje i opstanak čovjeka i naroda od duhovnih i materijalnih Mamona i porobljivača koji kradu ne samo bankarski kapital i prirodna bogatstva već kradu i porobljavaju ljudske duše.

 

Znakovito je za pad duhovnosti i religioznosti Hrvata  neprekidni izbor ateista i agnostika za upravljanje državom i narodom ali i činjenica da je upravo ove 2013. godine u velikom američkom Pittsburghu srušena radi prodaje zemljišta  najstarija hrvatska katolička crkva na sjevernoameričkom kontinentu utemeljena 1894. godine, posvećena upravo zaštitniku i imenjaku mnogih hrvatskih naraštaja, svetom Nikoli biskupu iz Mire.

 

Hrvati se vole hvaliti kako ih u SAD i Kanadi živi na stotine tisuća a neke procjene govore čak i o dva milijuna američkih državljana hrvatskog porijekla. Pa zar  se nakon rušenja svoje najstarije crkve mogu pogledati ujutro u ogledalu, zar je trebao netko drugi prikupiti barem po jedan dolar od svakoga od njih pa da se ta crkva i to zemljište otkupi i spasi od uništenja. Sada je nažalost kasno. Vlada Republike Hrvatske jednako je kriva za rušenje te crkve koja je najstarija vjerska i povijesna baština hrvatskog naroda na tlu SAD i Kanade.

 

Budu li se Hrvati kao većina odnosili prema svojim svetinjama kao prema nekadašnjoj crkvi svetog Nikole u Pittsburghu ili kao  što pokazuje izlaznost na referenduma o braku i obitelji, biti će bolje da što prije presele u povijest, uostalom kao i mnogi narodi koji su u prošlosti izgubili svoju slobodu, samosvijest, slobodu i samopoštovanje.

 

          

 

            

 

                         

 

 

Na vrh - Top