HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

 

18. prosinac 2013.

 

ZLORABA MANJINSKIH PRAVA PROTIV HRVATSKOG NARODA

 

Domaća Orjuna/organizacija jugoslavenskih nacionalista iz vremena Kraljevine Jugoslavije/ nakon udara na ustavnu instituciju braka kao zajednice muškarca i žene, javnog proskribiranja nogometaša Josipa Šimunića radi starohrvatskog vojničkog pozdrava „Za dom spremni“ koji je uz pomoć petokolonaških organizacija poput Čičak&Banac&Mamić HHO-a i  Stevanovićeve FARE kažnjen od FIFE drakonskom i do danas nezabilježenom kaznom, naumila je silovanjem demokracije i potpisima jedne desetine europarlamentaraca zaustaviti referendum za uspostavu kriterija kakvima se rukovodi ista ta Europska Unija. Bjelosvjetski probisvijeti i kriminalci ispipavaju otpornost hrvatske većine na Vukovaru i ćirilici da vide dokle u svojim podvalama i prijevarama na štetu Hrvatske mogu daleko ići.

 

 NA SLICI: KAKAV UČITELJ TAKAV UČENIK, PRVO POTPISAO ZA REFERENDUM PA SE ODREKAO POTPISA

 

Ministar Bauk (hrv. strašilo), nemajući pojma o međunacionalnim odnosima jer dolazi iz orjunaške jugokomunističke tradicije koja je prezirala osjećaje i htijenja hrvatskog čovjeka i naroda, poput buldožera potpisao je 2012. godine takozvani Naputak za dosljednu provedbu Zakona o uporabi jezika i pisma nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj čime je zapalio revolt ogorčenih branitelja i građana Vukovara kojima postavljanje čirilićnih ploča pod okriljem noći predstavlja vrući šamar po mučeničkom obrazu i soljenje nezacijeljenih ratnih rana i boli.

 

Hrvatska stranka prava 1861. podnijela je zahtjev Ustavnom sudu Republike Hrvatske za trenutnim poništenjem toga nezakonitog akta koji je protivan Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina i propisanim kvotama većine članica EU a osobito odredbi iz čl. 8. Zakona  kojim je propisano da se odredbe posebnih zakona kojima se uređuju prava i slobode pripadnika nacionalnih manjina "moraju tumačiti i primjenjivati sa svrhom poštivanja pripadnika nacionalnih manjina i hrvatskog naroda, razvijanja razumijevanja, solidarnosti, snošljivosti i dijaloga među njima".

 

Nametanje čirilićnog pisma, čak i bez obzira na to što je to povijesno jednakovrijedno hrvatsko pismo kao i latinica, nije uvedeno u javnu uporabu sa svrhom poštivanja hrvatskog naroda i pripadnika srpske nacionalne manjine, koja to pismo gotovo niti ne zna pisati, već radi izazivanja i nepoštivanja osjećaja građana Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije a povodom pritisaka iz EU na Milanovićevu vladu da izruči svoje visokopozicionirane kadrove, čitaj udbaške kilere.

 

Onemogućavanje javne rasprave i postavljanje dvojezičinih natpisa na državne i javne ustanove pod okriljem noćnog mraka, zakonski i pravno je nedopustiv akt izvršne vlasti i predstavlja grub nasrtaj na odredbe Ustava.

 

Svi događaji koji uslijedili nakon nasilne primjene Naputka ministra uprave dokazuju da je ta primjena krajnje štetna i opasna za odnose između većinskog hrvatskog naroda i drugih nacionalnih manjina sa srpskom nacionalnom manjinom na području Grada Vukovara i Županije Vukovarsko-srijemske.

 

Dakle, izvršna vlast bila je dužna primijeniti Naputak samo ukoliko odredbe toga naputka pridonose poštivanju pripadnika nacionalnih manjina i hrvatskog naroda, odnosno, razvijanju razumijevanju, solidarnosti, snošljivosti i dijaloga među njima.

 

Ustavni sud RH trebati će iskazati i o ovom vrlo značajnom pitanju za očuvanje časti i dostojanstva hrvatskog naroda zakonitu dosljednost koju pokazuje u zadnje vrijeme a što mu ranijih desetljeća sigurno nije bila odlika.

 

 

          

 

            

 

                         

 

 

Na vrh - Top