HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

 

25. prosinac 2013.

 

                      BOŽIĆ U HRVATSKOJ 2013.

 

SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ SVIM HRVATSKIM KATOLICIMA I KRŠĆANSKIM VJERNICIMA, ĆLANSTVU HSP 1861. U DOMOVINI I ISELJENIŠTVU I SVIM LJUDIMA DOBRE VOLJE!

 

Isus Krist rodio se prije 2013 godina u Betlehemu i to je događaj najznačajniji u cjelokupnoj ljudskoj povijesti. Za bezvjerce  dovoljno je  predočiti im da se od Isusovog rođenja dijeli naša era od razdoblja prije naše ere, odnosno,  povijesno vrijeme se dijeli  na vrijeme prije Kristovog rođenja i nakon Kristovog rođenja.

U svijetu je tijekom 2013. godine posredovanjem novoizabranog pape Franje, snažnom intervencijom ruskog predsjednika Putina i suzdržanošću američkog Kongresa izbjegnuta nova svjetska katastrofa i rat protiv mira u Siriji.

 

Što je hrvatski Božić 2013. godine donio svakome od nas koji živimo u Hrvatskoj ili na bilo kojem kraju Zemlje udaljeni od domovine.

 

U Hrvatskoj su dnevna tema bili zaštita od nemoralnog i protunaravnog zdravstvenog odgoja u školama i zaštita braka kao zajednice muškarca i žene, preispitivanje izručenja počinitelja udbaških zločina i suđenje nekim od aktera epohalne pljačke Hrvatske zadnjih 20 godina.

 

Potpuno nesposobna i politički nepismena vlada Zorana Milanovića provocirala je cijelu godinu javnost raznoraznim spinovima sve do pisanja čirilice Vuka Stefanovića Karadžića na javnim ustanovama u  Vukovaru da bi prikrila potpunu nekompetentnost u vođenju države i društva, da bi prikrila pošto poto masovna kršenja političkih, socijalnih, građanskih i ljudskih prava i ponajprije pravo na dostojanstven život od vlastitog rada.

 

I onda što je najgore, Hrvati su se pokazali u višestranačju sve prije nego pobožan kršćanski narod kako mu vole tepati diplomatski vuci u janjećoj koži, jer kada dođu izbori onda većina tog istog naroda zaboravljaju sve što su govorili o HDZ-u ili SDP-u i kao pravi nasljednici licemjera i biblijskih farizeja glasuju ponovno za jedne te iste, ekskomuniste, agnostike i lažne nacionaliste sve do konačne propasti samog naraštaja ovog sve malobrojnijeg naroda ali i djece njegove.

 

Procjene londonskog Economista za 2014. godinu daju naslutiti da će Hrvatska vjerojatno potonuti ispod samog dna na kojem se sada nalazi, jer je svrstana u zemlje kojima ozbiljno prijete socijalni nemiri kojima su uzrok gubitak povjerenja u vlade i državne institucije.

 

U Hrvatskoj je odavno vrijeme da se vlast počne kotrljati ulicama, jer su vladajuće i glavne oporbene stranke SDP, HNS, HDZ, HSS, HSP, IDS, SU izgubile svaku vjerodostojnost i smisao postojanja, te postoje isključivo radi sebe samih,  pljačke naroda i zaduživanja države.

 

Izvaninstitucionalno djelovanje u hrvatskoj partitokraciji ispravan je i poželjan način političkog otpora vlastodršcima što su pokazali i ovogodišnji referendumi za brak i protiv čirilice.

 

Dužnost je svih onih koji se nisu korumpirali i poklonili zlatnim kumirima da vrate povjerenje i moral u politiku ali i  u narod koji je izgubio svaki kriterij zdravog rasuđivanja i bezglavo glavinja od nemila do nedraga. Prema riječima pape Franje koji citira svojeg prethodnika papu Pavla VI politika je plemenita i jedan od najviših oblika milosrđa.

 

Biti će potrebno čudo i svjetlost Božića  pa da se u malodušnoj i bezvjerskoj Hrvatskoj čiji je narod danas samo folklorno kršćanski vrati vjera u narod i smisao u politiku kao jedan od najviših oblika milosrđa.

 

 

          

 

            

 

                         

 

 

Na vrh - Top