HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

 

13. srpanj 2013.

 

 I ŠEKS JE KAZNENO ODGOVORAN ZA NIZ POLITIČKIH UBOJSTVA U HRVATSKOJ I BIH

 

 

Netom nakon objave serije tekstova kojima su tema bila politička ubojstva u Hrvatskoj i inozemstvu političkih protivnika Titove Jugoslavije i Tuđmanovog autoritarnog režima oglasilo se Bajićevo Državno odvjetništvo sa neistinitom tvrdnjom da su protiv Udbinog i Tuđmanovog egzekutora političkih ubojstava Josipa Perkovića podnijete i odbačene dvije kaznene prijave 1994.godine i 1999. godine, dok su prijavu daleko važniju i relevantniju od dvije navedene i to Hrvatske stranke prava 1861. jednostavno prešutjeli kao da ne postoji ili su je „zagubili“.

 

 

NA SLICI: UNATOČ MOGUĆEG IZRUČENJA PERKOVIĆA BERLIN NEDOPUSTIVO KASNI

 

Naravno, ta kaznena prijava  jedinstvena je s obzirom da po  prvi put obuhvaća politička ubojstva iz vremena komunističke Jugoslavije i politička ubojstva nakon osamostaljenja Republike Hrvatske.Za političke zločine iz komunističkog razdoblja u Hrvatskoj još nitko nije od preživjelih aktera odgovarao ali je činjenica da se Hrvatska mora napokon suočiti i sa političkim ubojstvima pod Tuđmanovim autoritarnim režimom od kojih je neka on osobno naredio, pa je nedopustivo i krajnje licemjerno stvarati kult tuđmanizma i lažno idolopoklonstvo HDZ, njegovih trabanata i djela javnosti jer eto bez Tuđmana ne bi bilo Hrvatske, što je neporeciva laž i najgrublje krivotvorenje povijesnih događaja i istine.

 

U svezi zahtjeva njemačkog pravosuđa za procesuiranjem konkretnih slučajeva političkih ubojstava i blagog pritiska na Milanovića za izručenjem Perkovića, kojeg su objeručke štitili od izručenja Sanaderov i Kosoričin HDZ, taj pritisak nažalost došao je prekasno jer ulaskom RH pod komandnu palicu Bruxellesa i ranije Nato-a to više neće biti prioritetno pitanje Unije koja se prije svega bavi dominacijom velikih i gospodarskom krizom koja ne ostavlja puno prostora da se istraže komunistički zločini u za njih perifernoj i maloj članici kakva je Hrvatska.

 

Uostalom, da su mislili nešto ozbiljno trebali su davno nagaziti hrvatske vlasti od 1990. godine ne samo za zločine Udbe u prošlosti već za seriju mračnih političkih ubojstava naređenih od njihove vlasti u kojima je znatnu ulogu imao visoki apartčik HDZ-a stvorenog od jugoudbaša, Vladimir Šeks. Javni tužitelj u vrijeme izvršenja teških političkih zločina uključujući atentat na stožer HOS-a u Vinkovcima, višestrukih pokušaja ubojstva političkih prvaka opozicije, prvenstveno iz vodstva HSP, prikrivanje serije ratnih zločina i zločinaca u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, uključujući likvidaciju generala HOS-a Blaža Kraljevića, prikrivao je počinitelje i onemogućavao bilo kakve efikasne istrage protiv zločinaca.

 

Njemačka je ponovno počinila povijesnu pogrešku, kasni za bitnim događajima koji određuju budućnost regije, Europe i svijeta jer naknadno poduzimanje odlučnih koraka kada prođe pravi trenutak malo čemu korisnom može poslužiti, osim dojma „činimo zato da se kaže da smo nešto činili.“

 

Njemačka i članice Unije nisu prstom makle radi zahtjeva za provođenjem istrage serije političkih ubojstava počinjenih nakon 1990. godine u Hrvatskoj, nisu zapravo ništa učinile za zaštitu osnovnih ljudskih prava i sloboda u Hrvatskoj već su objeručke  prihvatili da njihovi stari suradnici iz doba komunizma i jugoudbe preuzmu ili zadrže sve poluge vlasti u Hrvatskoj, zaustave razvoj bilo kakvog višestranačja i postojanje istinske opozicije u Hrvatskoj,  tolerirali su a može se slobodno reći i odobravali uništenje hrvatske opozicije radi očuvanja jednopartijske diktature HDZ-a i SDP-a kao dviju frakcija jugoslavenskih komunista i tajne policije KOS-a i Udbe.

 

Nema mjesta bilo kakovoj idolatriji, kamoli pak priglupim pjesmuljcima tipa Danke Deutschland, jer sve ono što je Berlin dopuštao hrvatskim vlastima od 1990-2013. uz metastaze koruptivne države, nesposobnost za gospodarske investicije i odljev mozgova, nije bilo usmjereno na bilo kakvu dobrobit Hrvatske i njezinog naroda već na prikrivenu namjeru preuzimanja hrvatskog kapitala za tri groša, što im nikada ne bi pošlo za rukom da nije pod njihovim patronatom uništena politička opcija Bog i Hrvati.

 

Preuzimanje posrnulih banaka, izdavanje astronomskih kredita državi koja je najgrublje ogrezla u gušenju demokracije, pravne države i slobode medija dodatno je učvrstilo državu koja je postala neprijatelj vlastitom narodu.

 

Javno prosvjeduju sada hrvatski biskupi jer ih Milanović proziva da su šutjeli sa HDZ-om 20 godina o političkim ubojstvima, što nažalost odgovara istini, no istovremeno je na HTV ukinuta redakcija religijskog programa da bi što lake novi komesari mogli provoditi agnostički i neoliberalni svjetonazor protiv volje velike većine svojih podanika, što uostalom i ne treba čuditi kada taj isti režim cenzurira čak i  Miroslava Krležu i njegov maestralni opis hrvatskog mentaliteta, povijesnih nevolja i lika Ante Starčevića prikazujući na HTV-u cenzuriranu i zastarjelu jugoverziju Balada Petrice Kerempuha.

 

Habsburzi su stoljećima slabili Hrvatsku odbijajući pomoći osloboditi i ujediniti hrvatske zemlje uključujući Bosnu i Hercegovinu, dogovarajući se preko hrvatskih glava sa turskim sultanom i Budimom, a onda je došla 1914. i sve što su izgradili urušilo se je i otišlo u nepovrat.

 

Neoprostivo zakašnjenje Berlina u svezi Hrvatske, Bosne i Hercegovine i drugih moglo bi umjesto lustracije  ponovno dovesti jednog dana do novog požara balkanskog bureta baruta.

 

 

 

                     

     

 

                                

             

 

 

 

   

 

 

 

 

         

           

           

 

      

 

Na vrh - Top