HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

 

28. veljače 2014.

 

MLADEN BAJIĆ ŠTITI KING KONGA- ZATAŠKAO RATNI ZLOČIN NAD HRVATSKIM BRANITELJIMA U VINKOVCIMA

 

 

Odali smo počast Ocu domovine Anti Starčeviću na 118. obljetnicu njegovog preminuća svjesni da to činimo ne samo kao pojedinci već i u ime svih samosvjesnih hrvatskih domoljuba i boraca za nezavisnu, cjelovitu i ujedinjenu Hrvatsku, s ovoga i onoga svijeta, koja ne želi biti ničija marioneta niti moneta, koja nije nikome slična već  svoja i samobitna. 

 

NA SLICI: 118 OBLJETNICA SMRTI OCA DOMOVINE – SUVERENA HRVATSKA PUSTI SNOVI

 

Prije 22 godine na misi zadušnici za Oca domovine bili su u šestinskoj crkvi uz najuže vodstvo Hrvatske stranke prava i njihovi zaslijepljeni ubojice predvođeni Tuđmanovim ministrom obrane Gojkom Šuškom. Tada i nikada više.

 

Već slijedeći dan, 1. ožujka 1992. godine HDZ-ovi zločinci organizirali su u Vinkovcima smrtonosni atentat na predsjednika Hrvatske stranke prava Dobroslava Paragu i njegovu pratnju koje je samo čudo Božje spasilo od sigurne smrti u Domu omladine – sjedištu zapovjedništva HOS-a u Vinkovcima.

 

Nažalost, poginuli su hrvatski branitelji dragovoljci HOS-a koji su najzaslužniji za obranu Vinkovaca. HOS u to vrijeme djeluje u Vinkovcima i okolini. U okolici Vinkovaca (Komletinci, Jarmina, Nušar, Mala Bosna, Nijemci, Vrbanja, Tordinci i Đeletovci) položaje je držala 6. bojna HOS-a koja je krajem veljače 1992. brojala 800 ljudi.

 

Predsjednik Hrvatske stranke prava Dobroslav Paraga te nedjelje trebao je prisustvovati svečanom polaganju prisege dragovoljaca HOS-a, međutim zapovjednik Vojne policije Operativne zone Osijek, ravnatelj SZUP-a Josip Manolić i njegov zamjenik Zdravko Mustač organizirali su smrtonosni atentat uz pomoć svojih izdajnika i doušnika ubačenih u redove HOS-a koji će položiti račune sa zateznim kamatama još na ovom svijetu, samo ako se hrvatski narod osvijesti i zbaci udbomafiju HDZ-a i njegovih marioneta sa svoje grbače.

 

U zataškavanju istrage i suđenja počiniteljima toga ratnog zločina  posebno se ističe kaznena odgovornost dosadašnjeg glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića koji je svim silama onemogućio istragu nad ovim strašnim ratnim zločinom nad hrvatskim braniteljima na prvoj crti bojišnice a sve u namjeri da se ne bi otkrio naredbodavni lanac zločina koji seže do tadašnjeg predsjednika RH Franje Tuđmana.

 

Sukob Paragine Stranke prava i Tuđmanovog HDZ-a bio je na najbitnijim pitanjima stvaranja i opstanka hrvatske države. Paraga je zagovarao nezavisnu i ujedinjenu hrvatsku državu dok je Tuđman nudio avnojsku republiku  u konfederalnoj Jugoslaviji. Paraga je tražio referendum o izlasku iz jugoslavenske federacije, dok je Tuđman bio za avnojsku Jugoslaviju, Paraga je bio za raspuštanje hrvatske Udbe i uhićenje komunističkih zločinaca dok je Tuđman bio njihov suradnik i zaštitnik sa kojima je preimenovao Udbu u Službu za zaštitu ustavnog poretka i SIS Ministarstva obrane RH.

 

Paraga je bio za ujedinjenje Hrvatske i BIH u federalni ili konfederalni savez dok je Tuđman sa Miloševićem postigao sporazum o podjeli BIH protiv muslimana i katolika u BIH. Tuđman je bio sluga pokorni prema svima jačima od sebe, protagonist državnog kriminala i političke korupcije na najvišoj razini, dok je Paraga bio  zagovornik neovisnosti, neutralnosti i samostalnosti Hrvatske i protivnik ulaska u NATO i EU.

 

Osim toga, HDZ  su osnovali bivši komunisti, bivši udbaši i bivši oficiri JNA dok su stranku prava obnovili uvjereni starčevićanci, branitelji ljudskih prava i antitotalitaristi.

 

Stoga je više nego besmislena i glupa izjava jugonostalgičnog Ive Banca da pored HDZ-a, HSP nije trebalo niti osnivati. To neka mu kao nekakvom povjesničaru služi, ovdje zapisano, „na čast“ za sva vremena.

 

Upravo događaji u današnjoj Ukrajini pokazuju sve strahote zabluda Tuđmana i HDZ-a sa neprocjenjivim štetnim posljedicama za Hrvatsku nasuprot jasne Paragine pravaške vizije i politike.

 

NA SLICI: VELEPOSLANICA SAD SHIRLEY TEMPLE BLACK I PREDSJEDNIK HSP DOBROSLAV PARAGA

 

Ukrajinski narod se kao bori za svoju neovisnost od Moskve, što je međutim lažna dilema, jer se putem svojih korumpiranih lidera, koji su u državnom udaru svrgli demokratskim izborima legitimiranu vlast Janukoviča, nudi na koljenima neoliberalnom zapadnom financijskom kapitalu koji im je već pripremio omču oko vrata: ekonomsku liberalizaciju koja se svodi na nekontrolirani uvoz radi uništenja ukrajinske industrije, poljoprivrede i proizvodnje, astronomsko zaduživanje radi preuzimanja financijske i monetarne suverenosti, gubitak zarade od transfera ruskog plina i štednja radi koje će Ukrajini zaprijetiti novi Holodomor.

 

To su dakle danajski pokloni koje Ukrajincima nude Jacenjuk, Kličko, Timošenko i ostali plaćenici neoliberalne antidemokratske koalicije koji su već kao pravi sluge stranih gospodara pozvali zloglasni MMF da im pravi red u kući, da im reže, kreše, zatvara i zadužuje.

 

U zamjenu za europsku "pomoć", Ukrajina će biti prisiljena prihvatiti još niže plaće, značajne rezove u javnom sektoru i socijalnim službama , osim povećanja poreza  i rezanja mirovina . Osim toga ,zemlja će biti prisiljena pristupiti programu liberalizacije koji će omogućiti Europi da ukrajinsko tržište pretvori u deponij svoje robe , deregulaciji i daljnjem otvaranju financijskog sektora te zemlje do pljačkaške privatizacije .

 

Hoće li si to Ukrajinci dopustiti i jesu li ginuli uzalud na Majdanu neće trebati dugo čekati da se vidi.

 

Isto tako, HDZ koji je lažirao čak i vlastito stranačko ime a pogotovo program zavarao je narod progonom i uništenjem Stranke prava, krađom njezinog programa i pravaškog gesla „Bog i Hrvati!“ dok ga je iza leđa opljačkao gore nego svi jugokomunisti i Beograd zajedno i izručio mu glavu na panj neoliberalnom globalizmu EU i SAD koji se svodi  na GROBARIZAM.

 

Nasuprot HDZ-ovom zakulisnom djelovanju iza leđa vlastitom narodu, predsjednik Hrvatske stranke prava Dobroslav Paraga inicirao je u Pragu 1990. godine Rezoluciju za mirno razjedinjenje naroda Sovjetskog Saveza i Jugoslavije koja je prihvaćena od vodećih disidenata, parlamentaraca i nezavisnih demokratskih pokreta Istočne Europe uz potporu mnogobrojnih zapadnih diplomata i američke veleposlanice, svjetske filmske zvijezde Shirley Temple Black, koja je preminula 10. veljače 2014. u 86 godini.

 

U rezoluciji se jasno zahtijevala uspostava samostalnih nacionalnih demokratskih država a ne nikakvih satelitskih država niti marioneta Europe, SAD-a ili MMF-a, koji će  služiti njihovim interesima.

 

Umjesto ostvarenja pravaške vizije nezavisne Hrvatske sadržane u geslu Bog i Hrvati koju su međunarodno podržali i međunarodni faktori u Pragu, HDZ i manjim dijelom SDP su  24 godine od Praške rezoluciju Hrvatsku  gurnuli u provaliju u kojoj suverene Hrvatske više uopće nema.

 

Hrvatska je svoju obranu prepustila NATO-u i to bez odobrenja hrvatskog naroda, a hrvatsku vanjsku politiku, financije i pravosuđe Bruxellesu, Hrvatska ni korak ne smije učiniti bez odobrenja iz Bruxellesa i Washingtona.

 

Na 118. obljetnicu smrti Oca domovine od Hrvatske nije ostalo gotovo ništa osim krivotvorene zastave, himne i kune te vanjskog duga za kojeg Hrvatska ne može otplaćivati ni kamate.

 

                                      

 

 

 

 

                 

 

          

 

            

 

                         

 

 

Na vrh - Top