HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

 

10. travanj 2014.

                              DESETI TRAVANJ  

 

 Obnovljena hrvatska država imenom NDH kakva god bila, ipak predstavlja prvu hrvatsku državu nakon propasti samostalnog hrvatskog kraljevstva i od te činjenice samo dezorijentirani, neznalice, jugonostalgičari i mrzitelji svega hrvatskog bježe ili na nju odgovaraju niječno.

 

SVIM ŽIDOVSKIM VJERNICIMA U HRVATSKOJ I ŠIROM SVIJETA HRVATSKA STRANKA PRAVA 1861. ŽELI SRETAN I BLAGOSLOVLJEN PESAH, BLAGDAN OSLOBOĐENJA IZ ROPSTVA SMRTI I GRIJEHA!

 

Ne treba se i objektivno ne može biti apologet NDH nastale uslijed težnje hrvatskog naroda za svojom državom i kao rezultat najtragičnijeg rata u povijesti čovječanstva ali povijesna istina je i činjenica da hrvatski narod nije imao svoje države od 1102. godine sve do 1941. godine.

 

Bez obzira što je nastala kao posljedica njemačkog napada na ondašnju Kraljevinu Jugoslaviju, akt proglašenja hrvatske države bio je opravdan i pravno legitiman čin, jer ujedinjenje hrvatskog naroda u Kraljevinu SHS 1918. izvršeno je najgrubljom  prijevarom narodne većine i odlaskom u Beograd regentu Aleksandru nekolicine hrvatskih izdajnika iz ondašnje delegacije takozvanog Narodnog vijeća Slovenaca, Hrvata i Srba.

 

Hrvatski narod nikada se nije plebiscitarno izjasnio za ujedinjenje sa Srbijom nakon raspada Austrougarske monarhije i stoga je bila  potpuna legitimna i legalna svaka prigoda pa makar i u vihoru Drugog svjetskog rata 1941. godine za proglašenje svoje vlastite nezavisne države.

 

Naravno, sve što se je  kasnije događalo u NDH ozbiljno je narušilo nacionalni integritet i čast hrvatskog čovjeka i naroda jer su se  pod pritiscima na koje se nije smjelo pristati otuđili i zaposjeli značajni dijelovi hrvatskih područja naseljenih ponajviše Hrvatima, zatim dopuštali su se i izvodili nečovječni progoni i diskriminacijski zakoni koje je preskupo platio sam hrvatski narod u čije se ime i bez njegovog pristanka takve stvari izvodilo (nedopustivi progoni hrvatskih Židova, hrvatskih pravoslavaca, Srba, Roma).

 

Mnoga od tih zla bila su izazvana kao reakcija na počinjene brojne zločine i pokolje, ničim izazvane, od brojnih srpsko jugoslavenskih i četničkih formacija koje su već od prvih dana proglašenja NDH počinili prekobrojna zvjerstva i pokolje nedužnog katoličkog i muslimanskog življa na cjelokupnom području tadašnje države.

 

Valja naglasiti da je hrvatski narod bio u Kraljevini Jugoslaviji narod drugog reda, izvrgnut masovnim represalijama, čiji su mnogi vodeći političari i vrhunski znanstvenici zatvarani,  ubijani ili protjerani u emigraciju dok su tisuće političkih zatvorenika utamničeni te je potpuno opravdano sa pravim oduševljenjem dočekao proglas vojnog časnika i budućeg maršala hrvatskih oružanih snaga Slavka Kvaternika o uspostavi slobodne i nezavisne hrvatske države, koja nažalost nije mogla biti niti demokratska niti pravedna uslijed okolnosti u kojima je nastala.

 

Uz sve nedaće koje su se sručile na novu hrvatsku državu, prisutnost okupacionih snaga Njemačke i Italije i potpuna ovisnost hrvatskih oružanih snaga o njima za opskrbu oružjem i streljivom, sudbonosne pogreške ondašnjeg državnog rukovodstva na čelu sa državnim poglavarom Antom Pavelićem, komunistički teror jugoslavenskih partizana predvođenih Titom,  razbuktao se je krvavi građanski rat unutar NDH što je uz saveznike poput Italije i Hitlerove Njemačke vodilo u konačni slom i bleiburšku tragediju hrvatskog naroda.

 

Usprkos svemu nasuprot jugoljevičarima i hrvatskim kvazi povjesničarima neoboriva je povijesna činjenica da je hrvatska država, NDH,  uspostavljena 10. travnja 1941. godine prvi put nakon 839 godina i da je taj čin bio potpuno legitiman povijesno i politički.

 

Za podsjetnik jugoljevičarima, titoistima i lažnim hrvatskim antifašistima sa Bleiburga i križnih puteva koji ne žele priznati da je hrvatska država bila utemeljena 10. travnja 1941. godine u lažnoj nadi da će izbjeći povijesnu odgovornost za njezino rušenje, može poslužiti sudbina Finske koja je poput NDH bila saveznica Hitlerove Njemačke u napadu na Sovjetski Savez ali zbog toga nije uništena niti ukinuta Finska Republika od svojih komunista i socijalista i pripojena Sovjetskom Savezu niti se je Finskoj za osvetu dogodio Bleiburg i tisuće jama smrti u koje su Titovi partizani i hrvatski komunisti poubijali i pobacali svoje ratne i političke zarobljenike.

 

Samo radi toga što je nastala u ratu i jer je bila povezana sa Silama osovine  tko god poštuje povijesnu istinu ne može nijekati da je NDH bila četiri godine država hrvatskog naroda bez obzira na neprihvatljiv režim i uspostavljen sustav vlasti.

 

                                       

                         

 

 

Na vrh - Top