HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

 

14. svibanj 2014.

ANTIHRVAT PUPOVAC NAPADA BRANITELJE HOS-A I SPLITSKOG GRADONAČELNIKA

 

 

Tek osnovana Antifašistička liga Republike Hrvatske krenula je u maniri partizansko-komunističke mržnje na HOS, optužujući ratne veterane - hrvatske branitelje iz Hrvatskih obrambenih snaga, (HOS), da su na Dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe od 9. svibnja u javnosti promovirali simbole i znakovlje zločinačkog režima NDH koju u toj kontroverznoj udruzi nazivaju „takozvana“, („tzv.“), koristeći se u etiketiranju boljševičkim rječnikom iz arsenala bivše jugoslavenske komunističke (titoističke) historiografije koja je u svojim pamfletima pune laži uvijek Nezavisnu Državu Hrvatsku

 

NA SLICI: SPOMENIK HOS-A SNAŽAN UDARAC PORAŽENOM VELIKOSRPSKOM FAŠIZMU KOJEG ZASTUPA SABORSKI ZASTUPNIK MILORAD PUPOVAC PLAĆEN NOVCEM HRVATSKOG NARODA

 

nazivala „tako zvanom“ ili skraćeno „tzv“, što je tipično za one povijesne gubitnike koji nikada nisu imali niti argumenata niti dokaza o onima koje su optuživali, a koji se nisu mogli braniti jer su ih „tužitelji“ pobili u ratnom zarobljeništvu 1945. na „Bleiburgu i Križnom putu“.

 

Upravo je Dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe od 9. svibnja bio primjeren za obilježavanje spomena na one hrvatske vojnike koji su od 1991. do 1995. dali svoje živote u borbi protiv velikosrpskog fašizma beogradskog režima Slobodana Miloševića.

 

Vjetar u jedra takvima dala je odluka Predsjedništva Hrvatskog sabora (i to članova Kukuriku-koalicije na čelu s korumpiranim strankama SDP i HNS-Liberalni demokrati), koja je ukinula pokroviteljstvo Hrvatskog sabora nad komemoracijom u Bleiburgu gdje se svake godine čuva plamen spomena na nedužni hrvatski politički narod nad kojim su Titovi partizani i jugoslavenski komunisti počinili genocid. Takva politika negiranja zločina, žrtava i odgovornosti ide na ruku jedino počiniteljima zločina iz redova titoista, i britanskoj politici koja je protivno međunarodnom pravu izručila Titovim pro-sovjetskim odnosno staljinističkim snagama hrvatsku vojsku sa civilima, koja se predala u britansko ratno zarobljeništvo, nadajući se azilu za izbjeglički hrvatski narod pred vojnim snagama maršala Tita čija vlada u Beogradu, za razliku od Pavelićeve vlade u Zagrebu, nije potpisala Ženevsku konvenciju o postupanju s ratnim zarobljenicima.

 

IX. bojna Hrvatskih obrambenih snaga iz Splita je u ratu za hrvatsku nezavisnost i slobodu protiv velikosrpske agresije bila antifašistička i antikomunistička postrojba antifašističkih Hrvatskih obrambenih snaga, (HOS), koje su se borile protiv velikosrpskog fašističkog imperijalizma u kojemu su četničke horde Slobodana Miloševića i komunističke horde protunarodne 'Jugoslovenske narodne armije' osvajale hrvatski i bosansko-hercegovački teritorij za stvaranje etnički čiste 'Velike Srbije'. HOS je bio antifašistička i antikomunistička hrvatska vojska koja se borila za demokraciju, slobodu i nezavisnost, i kao takvu ju je prepoznao i tužitelj u predmetu suđenja Šestorici pred međunarodnim sudom za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji, ICTY, naglasivši da je HOS bio jedina vojna snaga koja se borila za teritorijalnu cjelovitost međunarodno priznate nezavisne države Republike Bosne i Hercegovine. Sada ispada da HOS vrijeđa antifašiste? To bi značilo da HOS vrijeđa sebe.

 

S kakvim pravom su Milorad Pupovac, sinonim za lažljivca, Vesna Teršelić, sinonim za nevjerodostojnost i propagandu, i Ivan Fumić, sinonim za zločinačku JNA, krenuli na HOS, predbacujući organizatoru priredbe svečanog otkrivanja spomenika poginulim bojovnicima IX. bojne Hrvatskih obrambenih snaga, udruzi ratnih veterana IX. bojne, da „HOS širi govor mržnje slaveći NDH“? Kada je to i kako na priredbi, na kojoj su gosti bili i splitski gradonačelnik, i župnik splitsko-dalmatinski, i predsjednici brojnih braniteljskih udruga, kao i predsjednik Hrvatske stranke prava 1861., i Crkveni velikodostojnici, slavljena NDH, i time širen govor mržnje, i zazivaju li to jahači Apokalipse iz navedene navodne „Antifašističke lige“ državno-odvjetničke optužbe i sudske postupke protiv nevinih, i montiranje sudskih procesa pod izgovorom kaznenog djela „govora mržnje“?

 

Samo kazneno djelo govora mržnje je u Republici Hrvatskoj neprimjenjivo s obzirom da zemlja nije pravna država, i zbog zlouporabe tog delikta koji se može po miloj volji primjenjivati na politički nepodobne osobe, kao što se već i počeo primjenjivati na sve, samo ne na titoiste.

 

Niti jednog trenutka na splitskoj priredbi u čast poginulim hrvatskim vojnicima i braniteljima nije bilo govora mržnje, naprotiv, u svim govorima prevladala je ljubav prema hrvatskom narodu, i državi za koju su se poginuli bojovnici IX. bojne Hrvatskih obrambenih snaga borili, kao i ljubav prema zemlji u izgradnji njezine demokratske budućnosti, i pravednosti.

 

Napad Vesne Teršelič, Milorada Pupovca i Ivana Fumića, (izgubljeni u vremenu i prostoru), na HOS, predstavlja napor vrijedan svake osude svih demokratskih snaga u zemlji, jer aktivisti koji hvale zločinca Tita izmišljaju fašizam tamo gdje ga nema - u Hrvatskoj - i šute o fašizmu tamo gdje ga ima – u Srbiji, i Ukrajini otkada je u Kijevu na vlast došla pučistička vlada.

 

Treba podsjetiti javnost da vladu u Beogradu čine četničke snage, i da se u Srbiji otvoreno slavi fašistički 'đeneral' Draža Mihajlović čije su četničke horde u Drugom svjetskom ratu počinile na prostoru N.D.H. nebrojene zvjerske zločine nad hrvatskim civilima sa ciljem da se hrvatski povijesni i etnički teritorij odcijepi od hrvatske države i izvrši „anšlus“ Srbiji u veliku Srbiju. Također „veliki antifašisti“ u Republici Hrvatskoj iz navedene „lige ljige“, ali i drugih kontroverznih udruga koje se deklarativno pozivaju na antifašizam, otvoreno slave komunističkog zločinca „maršala Tita“, i time šire govor mržnje, i u stvarnosti nisu antifašisti nego komunisti, boljševici, staljinisti-titoisti koji zazivaju more krvi, i nove pokolje nad Hrvatima kakvi su u nedavnoj povijesti već izvršeni u skladu sa zločinačkim programom Karla Marxa i šovinističkim pozivom u pamfletu „Hrvati i Srbi - do istrage vaše ili naše“, u kojem se poziva na istrebljenje Hrvata.

 

Milorad Pupovac, Ivan Fumić i Vesna Teršelič svojim sramotnim napadom na HOS pokazuju da nisu ništa bolji od Franje Tuđmana, Slobodana Miloševića i Josipa Manolića, koji su HOS nazivali „prvorazrednom nacističkom organizacijom“, „neofašistima“, „crnokošuljašima“, „paravojnim jedinicima“, a pod Tuđmanovim režimom ubijen je cijeli niz hrvatskih branitelja-bojovnika Hrvatskih obrambenih snaga, metkom u leđa, kao i načelnik ratnog stožera HOS-a, Ante Paradžik kojeg je po zapovjedi predsjednika Republike Franje Tuđmana likvidirao MUP u unaprijed pripremljenoj zasjedi, kao i general Blaže Kraljević i osam stožernih časnika HOS-a. Opravdava li se napadom na HOS likvidacije hosovaca?

 

Nekada je važno i otkuda i od koga dolaze neutemeljeni napadi na časne bojovnike iz Hrvatskih obrambenih snaga od kojih niti jedan njezin pripadnik nije od tužiteljstva pri međunarodnom sudu ICTY optužen za ratni zločin, za razliku od onih formacija kojima su zapovijedali Slobodan Milošević i Franjo Tuđman.

 

Tako je Ivan Fumić bio za vrijeme velikosrpske pobune oficir JNA i predsjednik vojnog suda JNA u Zagrebu koji je hrvatskim rodoljubima montirao sudske procese, a nakon rata djeluje u organizaciji koja svojim imenom obmanjuje javnost, Savez antifašističkih boraca, jer partizani nisu bili antifašisti nego komunisti i staljinisti, peta kolona Sovjetskog Saveza, a na početku Drugog svjetskog rata u savezništvu s njemačkim nacistima, i likvidirali su antifašiste iz Hrvatske seljačke stranke, a nakon rata antifašista Alojzija Stepinca, zagrebačkog nadbiskupa i kardinala, danas blaženika, sutra sveca.

 

Milorad Pupovac iz Srpskog narodnog vijeća, jedne udruge koja je imala podršku korumpiranog Ive Sanadera, (sjećamo se sabora SNV u zagrebačkoj dvorani Vatroslav Lisinski), širio je za vrijeme posljednjeg rata velike laži kako se srpsku djecu „pokrštava“ od strane Katoličke Crkve, „kao“ u Drugom svjetskom ratu u NDH, iako ni u Drugom svjetskom ratu niti u Domovinskom ratu niti jedno srpsko dijete nije ikada „pokršteno“, jer je to nonsens pošto je svako pravoslavno dijete kršteno, i kršćanin ne može u svom životu biti dva puta kršten. To samo pokazuje neznanje koje izvire iz mržnje borbenih ateista kao što su titoisti.

 

Vesna Teršelič iz 'Documente' je pak puna mržnje što je oslobođen general Gotovina, i sada kada više ne smije za Antu Gotovinu i HV tvrditi da je „fašistička vojska“, misli da može klevetati HOS koji je u Vukovaru slomio kičmu zločinačkoj JNA, ali prije će Vesna Teršelič, Milorad Pupovac i Ivan Fumić razbit zube o HOS, nego što bi HOS ikada pristao preuzeti ulogu žrtvenog jarca koju mu je bio namijenio mrzitelj HOS-a Franjo Tuđman koji je mržnju naučio u partizanima u šumi. Ako će jednog dana, kada bude pravne države, istinski govornici mržnje završiti u zatvoru, javnost će barem znati za što se troši novac poreznih obveznika, za razliku od sada kada se financiraju neke udruge koje nemaju veze sa zaštitom ljudskih prava. 

 

           

 

          

 

                                       

                         

 

 

Na vrh - Top