HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

 

                                                                                    22. siječanj 2015.

                                                                                              

KOLINDA GRABAR NEUSTAVNA I NELEGALNA PREDSJEDNICA

 

Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske dana 19. siječnja utvrdilo je i objavilo Odluku Klasa:013-0414-01/65 Urbroj:507/11-15-4 o potpunim i službenim rezultatima izbora za predsjednika Republike Hrvatske održanim 11. siječnja 2015.

NA SLICI: BRANKO HRVATIN - MOMENTALNA SMJENA ČELNOG ČOVJEKA VRHOVNOG SUDA I DIP-A ZBOG NAMJEŠTANJA IZBORNIH REZULTATA

Ta odluka nelegalna je i protuustavna a temeljem te odluke izabrana predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović je nelegalna i protuustavna predsjednica Republike Hrvatske, jer je odluka donijeta suprotno članku 95. stavak 2. i 3. Ustava Republike Hrvatske koji glase:

Predsjednik Republike bira se većinom svih birača koji su glasovali. Ako ni jedan od kandidata ne dobije takvu većinu, izbor se ponavlja nakon 14 dana.

Na ponovljenom izboru pravo da budu birani imaju dva kandidata koja su u prvom glasovanju dobili najviše glasova.

Državno izborno povjerenstvo RH proglasilo je konačne rezultate izbora za predsjednika Republike Hrvatske isključivo na temelju važećih glasačkih listića kojih da je bilo 2.197.381 odnosno 97,31 %, dok je nevažećih glasačkih listića bilo 60.728, odnosno 2,69%, koji nisu ubrojeni u ukupni broj na temelju kojeg se izvodi postotak glasova koji su kandidati osvojili.

U prvom izbornom krugu za predsjednika Republike Hrvatske održanom 28. prosinca 2014.g. isto Državno izborno povjerenstvo RH nevažeće glasačke listiće ubrojilo je u ukupni broj glasova iz kojeg je izvelo postotke osvojenih glasova predsjedničkih kandidata.

Dakle Državno izborno povjerenstvo RH protuustavnim voluntarizmom i samovoljnim arbitriranjem, tako kako im se sviđa, u prvom izbornom krugu održanom 28. prosinca 2014.g. nevažeće glasačke listiće računa u ukupni broj glasova iz kojeg izvodi postotke osvojenih glasova predsjedničkih kandidata, dok u drugom krugu predsjedničkih izbora nevažaće glasove ne računa u ukupan broj iz kojeg izvodi postotke glasova koje su dvoje kandidata osvojili.

Sasvim je jasno da Državno izborno povjerenstvo postupa protuustavno i nelegalno jer u drugom izbornom krugu nije ubrojilo glasove birača koji su glasovali nevažećim listićima, međutim, prema čl. 95. st .2. Ustava RH „Predsjednik Republike bira se većinom svih birača koji su glasovali.“

Dakle, birači koji su glasovali su i oni birači koji su glasovali nevažećim takozvanim bijelim glasačkim listićima, a ne jedino birači koji su glasovali važećim glasačkim listićima.

Državno izborno povjerenstvo izvršilo je opisanu protuustavnu akrobaciju jedino iz razloga da bi predsjedničkoj kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović omogućilo protuustavno i nelegalno dobivanje apsolutne većine glasova od preko 50 % birača koji su glasovali, jer se predsjednik Republike bira većinom svih birača koji su glasovali.

Nakon što se važećim glasačkim listićima kojih je bilo 2.197.381 pribroje i nevažeći glasački listići kojih je bilo 60.278 što je jedino moguće i obvezno u skladu sa Ustavom RH, jer se broje glasački listići svih birača koji su glasovali, tada predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović nije izabrana većinom svih birača koji su glasovali, jer tada postotak glasova koji je dobila ne iznosi 50,74 % već 49,37 %.

Jednako tome, predsjednički kandidat Ivo Josipović nije dobio 49,26% glasova kako se pogrešno navodi u pobijanoj odluci DIP-a RH o potpunim i službenim rezultatima izbora za predsjednika Republike Hrvatske održanim 11. siječnja 2015. već je dobio 47,94% glasova od svih birača koji su glasovali.

Prema tome, Državno izborno povjerenstvo je pogrešno izračunalo postotke dobivenih glasova za oba predsjednička kandidata od kojih niti jedan nisu osvojili većinu glasova svih birača koji su glasovali a ta većina iznosi 1.129.054 glasačkih listića + 1 glasački listić što ukupno iznosi 50% plus jedan glas.

Dakle, predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović nije izabrana većinom svih birača koji su glasovali prema čl.95.st.2. Ustava RH, pa prema tom nije i ne smije biti proglašena predsjednicom Republike Hrvatske 18, veljače 2015. godine.

U skladu sa nastalim neustavnim stanjem Ustavni sud Republike Hrvatske bi trebao Odluku DIP-a RH Klasa:013-0414-01/65 Urbroj:507/11-15-4 o potpunim i službenim rezultatima izbora za predsjednika Republike Hrvatske održanim 11. siječnja 2015. poništiti i naložiti DIP-u RH ponavljanje drugog izbornog kruga za predsjednika Republike Hrvatske, odnosno zatražiti od Vlade RH raspisivanje novih predsjedničkih izbora.

Hrvatska stranka prava 1861. je na protuustavno postupanje DIP-a RH ukazivala već prije punih dvadeset godina nakon parlamentarnih izbora 1995.g. ali tadašnji sastav Ustavnog suda na čelu sa Jadrankom Crnićem pokazao je svojim rješenjem broj U-VII-944/1995. od 20. studenoga 1995. potpuno nerazumijevanje pravilnog tumačenja ustavnih odredbi o izboru predsjednika Republike i nepodnošljivu podložnost tadašnjeg Ustavnog suda diktatu izvršne vlasti u rukama Tuđmanove diktature.

Iz svega proizlazi da je na čelu Republike Hrvatske zadnjih pet godina bio totalni pravni analfabet i neznalica koji bi radi štete koju je nanio državi trebao kazneno i materijalno odgovarati zbog zloupotrebe službenog položaja a ne vratiti se na katedru kaznenog procesnog prava da zaglupljuje nove generacije budućih pravnika.

    

   

            

 

                                               

 

 

                                                                                                 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Na vrh - Top