HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

 

                                                                                    19. ožujak 2015.

                                                                                              

DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO DVADESET I TRI GODINE ŠTITI UBOJICE HRVATSKIH BRANITELJA

 

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske već više od dva desetljeća prikriva prave dokaze, dobija saslušati svjedoke i na taj način onemogućuje pokretanje prave istrage o krvavom ratnom zločinu počinjenom 01. ožujka 1992. godine u sjedištu Hrvatske stranke prava i Ratnog stožera HOS-a u Domu omladine u Vinkovcima.

NA SLICI: RAZOREN RATNI STOŽER HOS-A - JOSIPA MANOLIĆA AKTERA OVOG RATNOG ZLOČINA  UDBAŠKE STRUKTURE ŠTITE OD PROGONA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Da stvar bude gora DORH taj krvavi ratni zločin nad hrvatskim braniteljaima i pripadnicima HOS-a smatra kaznenim djelom dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom, što je potpuni apsurd, s obzirom da se radi o ratnom zločinu višestrukog ubosjtva hrvatskih branitelja, uništavanju žive sile, obrambenih objekata, oruđa i oružja i to namjerno podmetnutom eksplozijom što je izazvalo ranjavanje i opasnost za život drugih branitelja i ljudi i bilo je praćeno teškim nasiljem i velikim razaranjem.

Nalog za zločin izvršenja atentata na tadašnjeg predsjednika parlamentarne Hrvatske stranke prava Dobroslava Paragu i njegovu pratnju izdan je od prvog predsjednika HDZ-a Tuđmana a njegovi izvršitelji su Josip Manolić i vrhuška udbaške Hrvatske kakvu je Tuđman zacementirao i nad njome vladao kao što je i ona vladala njime.

Ubijeno je i ranjeno više nedužnih branitelja pripadnika dragovoljačkih postrojbi HOS-a koji su svi odreda bili i pripadnici HV-a. Međutim, oni su bili kolateralne žrtve, jer je trebao biti ubijen predsjednik HSP-a i utemeljitelj HOS-a Dobroslav Paraga.

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske desetljećima onemogućuje pokretanje istrage o ovom ratnom zločinu nad hrvatskim braniteljima i vjeruje da će sve prekriti vrijeme i zaborav.

U trenutku izvršenja zločina u Vinkovcima u glavnom uredu Službe za zaštitu ustavnog poretka nalazio se je u društvu Manolića i Zdravka Mustača, bivšeg načelnika republičke i jugoslavenske Udbe umješanog u cijeli niz političkih ubojstva u bivšoj Jugoslaviji i inozemstvu, Tomo Sedlo, povjerenik Vlade Republike Hrvatske za uspostavu diplomatskih odnosa sa Ruskom Federacijom 1991. godine imenovan ukazom predsjednika Republike.

Tomo Sedlo je uspostavio prve diplomatske kontakte između Ruske Federacije predsjednika Borisa Jeljcina i još nepriznate Republike Hrvatske pod Tuđmanovim rukovodstvom.

Osim što je akter prvih diplomatskih kontakata između Rusije i Hrvatske, Sedlo je krunski svjedok protiv Manolića i Mustača kao organizatora zločinačkog atentata višestrukog ubojstva hrvatskih branitelja, pripadnika postrojbi HOS-a na prvoj crti bojišnice na vukovarsko vinkovačkom ratištu.

 

 IZJAVA KRUNSKOG SVJEDOKA GOSPODINA TOME SEDLE IZ SAVEZNE REPUBLIKE NJEMAČKE

Gospodin Paraga bio je proganjana i konstantna meta UDB-e u bivšoj SFRJ, a zbog svoga hrabrog antitotalitarnog angažiranja i osudjivanja jugodiktature titoizma, postao je najmladji politički vodja opozicije u rasturanju svakog komunizma u SFRJ, i uz to stekao velike simpatije svih naroda bivšeg sovjetskog komunističkog bloka i Varšavskog Pakta koji se kasnije raspao dolaskom Gorbačova i njegove „Glasnosti i Perestrojke“.

DUH (Dojavni Ured Hrvatske)je početkom devedesetih doznao i konstatirao da je Majoru OZNE i Generalu JNA Predsjedniku RH Franji Tudjmanu najveća politička konkurencija u RH postao upravo mladi u svijetu poznati politički protivnik Dobroslav Paraga.

  NA SLICI: ČLANAK VEČERNJEG LISTA, RUJAN 1991., O DIPLOMATSKOJ AKTIVNOSTI TOME SEDLE KOJEG DORH ODBIJA SASLUŠATI KAO SVJEDOKA RATNOG ZLOČINA U VINKOVCIMA

Narcisoidni Tudjman došaptavanjem sa glavnim UDB-aškim drmatorom Manolićem dogovara Paraginu likvidaciju. UDB-aška vrhuška u RH Manolić, Mustač, Perković i njihove asistencije kao što je bio „pravaš“ Anto Djapić koji je konstantno skoro svaki drugi dan dolazio u Manolićev Ured po instrukcije i dogovore u rušenju HSP i s perfidnom mrežom denunciranja pripremili su sramotni atentat na Paragu gdje su s velikom eksplozijom u Vinkovcima nastradali upravo Paragini branitelji s prve linije bojišnjice.

Odlučili su sudbonosni trenuci i Božja volja da je Paraga uspio preživjeti tu terorističku UDB-ašku zasjedu u ožujku 1992. Dojavni Ured Hrvatske (DUH) pomogao je uspješno da atentat fijaskom završi i spasi život hrvatskom mladom vodji i renomiranom tribunu i Tudjmanovom beskompromisnom hrabrom političkom suprotniku Dobroslavu Paragi.

Dakle, još jednom otvoreno ponavljam i potvrdjujem da je atentat na Paragu u Vinkovcima u ožujku 1992., bio državno pripremljen od tadašnjeg Predsjednika dr. Franje Tudjmana, koji je dao odobrenje i zapovijed svome šefu svih obavještajnih službi RH UDB-aškom zločincu Josipu Manoliću, da Paragu pod hitno treba likvidirati, jer je tada Paraga u ratnom vihoru postao Tudjmanu najveći politički i vojni suprotnik kojeg se Major OZNE i General JNA i Predsjednik RH dr. Franjo Tudjman najviše bojao, upravo zbog toga što je Paraga u svijetu bio poznati renomirani djelatnik obrane ljudskih prava bivše komunističke i terorističke SFRJ i nezaobilazni vodja Stranke HSP i respektabilni vojni faktor sa svojim HOS-ovskim hrabrim braniteljima suvereniteta RH.

Tomo Sedlo,

povjerenik Vlade Republike Hrvatske za uspostavu diplomatskih odnosa sa Ruskom Federacijom 1191. godine imenovan ukazom predsjednika Republike.

                 

 

 

 

 

 

 

 

   

Na vrh - Top