HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

 

                                                                                   06. rujan 2016.

                                                                                             

                                                                                                                HSP 1861.

Paraga: SDP predstavlja 'jugoudbu', a 'croudbu' HDZ. Hasanbegović glumi pravaša

Više puta u opsežnu govoru Paraga je istaknuo kako "Hrvatska mora pripadati Hrvatima, a ne stranim nalogodavcima"

 

Predsjednik HSP-a 1861. Dobroslav Paraga ocijenio je večeras na predizbornome skupu te stranke kako će i nakon prijevremenih parlamentarnih izbora Hrvatska ostati talac pozicije između Mosta, SDP-a i HDZ-a, te poručio da bi svaka vlada radila protiv hrvatskih nacionalnih interesa kada bi podržavala ostanak izbjeglica u Hrvatskoj.

NA SLICI: IZBORI SU PRESLABI LIJEK ZA SKIDANJE UDBOMAFIJE SA VLASTI

"Od ovih izbora ne očekujem puno, osim da se Most 'zakači kao mlinski kamen' oko vrata SDP-a ili HDZ-a jer su i jedni i drugi cijepljeni od srama i poštenja", rekao je Paraga na predizbornome skupu HSP-a 1861. za X. izbornu jedinicu, gdje će ta stranka jedino i sudjelovati na predstojećim izborima.

Prema njegovu tumačenju, "Hrvatska je politikom 'blizanaca SDP-a i HDZ-a" ugrožena iznutra i izvana, SDP predstavlja "jugoudbu" a "croudbu" HDZ".

Više puta u opsežnu govoru Paraga je istaknuo kako "Hrvatska mora pripadati Hrvatima, a ne stranim nalogodavcima" te se usprotivio ostanku izbjeglica u Hrvatskoj rekavši kako su izbjeglice "invazija za pokoravanje Europe."

"Svaka vlada koja dopusti da u Hrvatskoj ostanu izbjeglice radi protiv hrvatskih nacionalnih interesa i neprijateljska je vlada. Nas se masovno iseljava, nema kruha i posla za nas, a oni će naći novac i udovoljiti ovdje azijatskim 'hordama'. Kada bi se to dogodilo, bila bi to potpuna izdaja domovine" poručio je Paraga koji smatra da se treba usprotiviti bilo kakvoj hrvatskoj politici koja bi ugađala Europi ili Bruxellesu za smještaj izbjeglica.

Zvecka se nekakvim referendumom koji bi trebao biti uvod u ponovno cijepanje ionako nepravedno i na silu podijeljene Bosne i Hercegovine

"To nisu izbjeglice, to su mladi sposobni vojnici koji će sutra biti naoružani u srcu Europe. Drugo su žene, djeca i starci, ali došlo je dva milijuna pripadnika 'hordi' koje će se naoružati u Europi uz pomoć Saudijske Arabije i Katara", ustvrdio je Paraga.

Osvrnuo se na pravaštvo u Hrvatskoj i ocijenio "kako se na sve moguće načine želi spriječiti djelovanja HSP-a 1861., a 'neki dvojac na Ćoriće' glumi pravaštvo".

"Nažalost, pravaša ima i izvan pravaških stranaka, a pravaša u HDZ-u glumi Zlatko Hasanbegović čiji je zadatak, bez obzira na njegove dobre predispozicije, pridobivati birače prikazujući da je HDZ pravaška stranka", rekao je Paraga. 

Kada je pak riječ o najavi vodstva bosansko-hercegovačkog entiteta Republike Srpske da će 25. rujna ove godine organizirati referendum na kojem će se građani izjašnjavati jesu li za to da se 9. siječnja slavi kao dan Republike Srpske, Paraga je upozorio kako bi to moglo značiti "širenje rata u BiH i Hrvatskoj."

"Zvecka se nekakvim referendumom koji bi trebao biti uvod u ponovno cijepanje ionako nepravedno i na silu podijeljene Bosne i Hercegovine. A svaka podjela koja bi se provela kako su to zamislili 'Prekodrinci', uz one koji im pomažu, značila bi širenje rata ne samo u BiH, nego i u Hrvatskoj," istaknuo je Paraga.

"Oni koji se poigravaju mirotvornošću Hrvatske i hrvatskoga naroda i njegovih vitezova i misle da će moći provoditi svoje agresivne planove te da će Hrvatska i hrvatski narod šutjeti, u velikoj su zabludi,"  poručio je Paraga na predizbornome skupu u Splitu.

Autor:
Hina

                                                                                                                            

 

                                                            

                                                                                                                     

   

Na vrh - Top