HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

 

                                                                                   15. siječanj 2017.

                                                                                            

NINO RASPUDIĆ NE RAZLIKUJE  MEŠTROVIĆEV PAVILJON OD STARČEVIĆEVOG DOMA U ZAGREBU

 

Preplaćeni kolumnist niza medija u RH i kod Milorada Dodika u okupiranom dijelu BIH, glasnogovornik podjele BIH Nino Raspudić okomio se nedavno u  emisiji «PETI DAN»  od 23.  prosinca 2016. godine na HOS i Dobroslava Paragu “da su isukali nekakav top ispred Meštrovićeva paviljona, glumatali državu u državi i nanosili štetu Hrvatskoj, jer Tuđman se trudio objasniti svijetu da je to demokratska Hrvatska kao demokratska volja hrvatskog naroda za svojom državom, da nije kontinuitet NDH,  što je tvrdio Milošević i srpska strana  a  onda bi oni isukali top, Paraga ode u Ljubuški i proglasi NDH.”

 

NA SLICI: MEŠTROVIĆEV PAVILJON - RASPUDIĆ PREDAJE STUDENTIMA TALIJANSKU KNJIŽEVNOST  A NE POZNA REPREZENTATIVNE INSTITUCIJE VLASTITE DRŽAVE

Raspudić ponavlja netočne i neistinite optužbe o HOS-u i  Dobroslavu Paragi kao jednom od organizatora hrvatske političke i vojne obrane  i osnivaču postrojbi HOS-a 1991. godine, premda o konkretnim događajima kao malodobnik od jedva 16 godina, ne zna zapravo ništa.

Nije istina da su hosovci isukali nekakav top ispred Meštrovićeva paviljona, jer se top bez udarne igle i onesposobljen za vojno djelovanje samo kratko vrijeme nalazio ispred Starčevićevog doma, sjedišta Hrvatske stranke prava i HOS-a a ne ispred Meštrovićeva paviljona.

Nije istina da su HOS i Paraga glumatali državu u državi kao što nije istina da su nanosili štetu Hrvatskoj, jer ih tada u Starčevićevom domu u studenom 1991. godine, ne bi posjetio, pored ostalih, premijer hrvatske Vlade Franjo Gregurić.

Dobroslav Paraga je puno prije Tuđmana bio primljen kod najznačajnijih državnika i vlada zapadnih zemalja i SAD-a koji su ga ne samo saslušali nego uvažili i pomogli u borbi za demokraciju i hrvatsku nezavisnost 1990. i 1991. godine.

Nije istina da se Tuđman stalno trudio objasniti svijetu da Hrvatska nije kontinuitet NDH jer je upravo Tuđman na I. općem saboru HDZ-a u veljači 1990.g. izjavio “…da NDH nije bila samo puka "kvislinška" tvorba i "fašistički zločin" već i izraz kako političkih težnji hrvatskog naroda za svojom samostalnom državom, tako i spoznaja međunarodnih čimbenika…”

NA SLICI: STARČEVIĆEV DOM - SJEDIŠTE STRANKE PRAVA IZ KOJEGA JE 1993. GODINE  PO TUĐMANOVOM NALOGU NASILNO IZBAČENA SA STOTINAMA OSMRTNICA POGINULILH HOSOVACA NA ULICU

Nakon jasnih velikosrpskih pretenzija Miloševićeve Srbije za granice Virovitica-Karlovac-Karlobag, sastanka Tuđmana i Miloševića u Karađorđevu, jedini muški odgovor Beogradu i djeliteljima Bosne i Hercegovine dala je Hrvatska stranka prava i HOS pod Paraginim rukovodstvom kada su 13. lipnja 1991. u Ljubuškom katolici i bosanskohercegovački muslimani proglasili teritorijalno i oružano jedinstvo Hrvatske i BIH sa granicom na Drini.

  

 

 

   

 

                                                            

                                                                                                                     

   

Na vrh - Top