HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

 

                                                                                   17. siječanj 2017.

                                                                                            

             VRESK UMJESTO U ZATVORU NA BOLOVANJU

Nedavno se korumpirani član Državnog izbornog povjerenstva Josip Vresk u medijima požalio «Ne znam zašto sam nečija meta» i zatim iskazao slijedeće:

NA SLICI: VRESK POTPISAO PRISEGU DA ĆE PRIMATI MITO - USTAVNI SUD PREBACUJE SLUČAJ VRESK SABORU I TIME ŠTITI KORUPCIJU NA NAJVIŠOJ RAZINI JER JE NAJMANJE JEDAN OD USTAVNIH SUDACA PRIMIO MITO

«Niti sam ja primio mito niti sam išta mogao priznati. Bio sam kao odvjetnik pozvan na taj sud, nisam imao prevoditelja, a njemački jezik ne razumijem. To je jedina istina o mojem toboženjem priznanju. Postavljam pitanje zašto Ustavni sud nije odmah riješio ovaj predmet tako da su odbacili zahtjev te marginalne stranke (misli na HSP 1861), budući sam ionako zbog bolesti ranije prestao sudjelovati u radu DIP-a …“

 Hrvatska stranka prava 1861. predsjednika Dobroslava Parage zatražila je od Državnog izbornog povjerenstva 16. kolovoza 2016. da proslijedi Ustavnom sudu njezin zahtjev za razrješenje Josipa Vreska iz članstva DIP-a jer je pri Zemaljskom sudu u Klagenfurtu u travnju 2014. godine priznao primanje mita od najmanje 210.000 EUR.

 U svojem iskazu pred sudom u Klagenfurtu Vresk je odbio da o njegovom saslušanju kao državnog dužnosnika RH bude obaviješteno Veleposlanstvo RH U Austriji, što samo za sebe dovoljlno govori. 

 

 Zatim je priznao slijedeće:”Potvrđujem  da sam od Alexa Kropiuniga, mislim od kraja 2006. godine do svibnja 2007. godine tri puta dobio po EUR 70.000 u gotovini. Ukupno sam dakle od Alexa Kropiuniga dobio EUR 210.000. Međutim, točnih vremena i mjesta predaje se više ne sjećam. Kod predaje novca su uglavnom, time mislim dva ili čak tri puta osobno bili nazočni Danijel ROPUŠ i Davorin MLAKAR…”

 

 Na koncu zapisnika nalazi se zabilješka da je od 15,10 sati saslušanje prevodila Dijana BABIĆ.

 

 Dakle, potpuno je neistinita tvrdnja Josipa Vreska da nije imao prevoditelja za njemački jezik kao što je potpuna neistina da on nije dao priznanje o primanju mita.

 

 HSP 1861.je kao “marginalna” svoj dio dužnosti obavio. Sada su na redu DORH i nadležni kazneni sud.

  

 

 

   

 

                                                            

                                                                                                                     

   

Na vrh - Top