HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

 31. srpanj 2019

GLAVNI DRŽAVNI ODVJETNIK REPUBLIKE HRVATSKE I DALJE SKRIVA DOKAZE O UBOJICI ANTE PARADŽIKA

 

Nažalost, još jedan veliki ali i očekivani promašaj pokazalo se prošlogodišnje imenovanje Dražena Jelenića za glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske. Po staroj navadi najbitnija kaznena djela gura pod tepih ili prešućuje čak i njihovo postojanje dok se kao apartčik sustava bavi nebitnim stvarima, pa mu tako glavni nositelji organizirane korupcije i kriminala umjesto u kaznionicama stoluju u svojim vilama, ili su na dojavu iz pravosudnih krugova pobjegli iz države.

NA SLICI: KUKAVIČLUK I NEZAMJERANJE

Paradžik i njegova obitelj,  prijatelji i stranački suradnici pa i najšira hrvatska javnost nemaju pravo na istinu da je nalogodavac toga i drugih  zločina bio predsjednik RH Tuđman kojem povampireni hadezeovci, u korupciju i druge smrtne grijehe ogrezao Bozanićev Kaptol i njihovi bandićevski trabanti podižu i otvaraju spomenike, zagađuju krajolik,  vjersku, duhovnu i tvarnu kulturu ovoga naroda. Propalo je društvo  koje se klanja svom krvniku pod izgovorom da bez njega ne bi bilo države što je još jedna tisuću i jedan put dokazana besmislena laž.

Prema razgovoru sa Draženom Jelenićem kojeg je novinar Marinko Jurasić objavio pod naslovom «Predsjednica zna da je za masakr u Borovu Selu izrečeno 200 godina kazne ali i da je donesen Zakon o oprostu » u Večernjem listu od 27 srpnja 2019. u tiskanom i on line izdanju, glavni državni odvjetnik je nakon tvrdnje novinara da kaznene prijave sve češće podnose političari i stranke i upita je li ijedna bila korisna, skandalozno netočno odgovorio “Meni se čini da ni u jednom slučaju nismo prešli u idući stadij postupanja. Te su prijave pisane na temelju medijskih napisa, bez upućivanja na dokaze, svjedoke...”

Međutim, isti taj DORH već dulje od tri kalendarske godine drži u ladici kaznenu prijavu i sudski spis protiv Ruže Tomašić i drugih broj KDO-2533/2016 od 14. lipnja 2016. radi lažnog svjedočenja pred sudom u parničnom postupku u kojem je pokušala negirati svoja saznanja o naredbi za ubojstvo Ante Paradžika.

Posrijedi je slučaj zataškavanja političkog ubojstva naređenog u rujnu 1991. godine u vezi kojeg je europarlamentarka Ruža Tomašić dala lažan iskaz pred Općinskim građanskim sudom u Zagrebu 2016.g., premda je upravo ona kao šefica osiguranja predsjednika Tuđmana obavijestila ubijenog Paradžika i predsjednika HSP-a da je izdan nalog za njihovo ubojstvo.

Josip Manolić je višekratno u tjednim i dnevnim tiskovinama, posebno u velikom razgovoru za Večeernji list od 31. srpnja 2016. i na televiziji N1 nedvosmisleno izjavio da je odluku o Paradžikovom ubojstvu donio sam Tuđman a proveo u djelo Gojko Šušak, čime je izravno potvrdio istinitost tvrdnji Ruže Tomašić o izdanom nalogu za ubojstvo iz ureda predsjednika RH Franje Tuđmana.

NA SLICI: PLENKOVIĆ, KARDINAL BOZANIĆ I KOLINDA GROBARI VLASTITOG NARODA JER PODIŽU SPOMENIKE PARADŽIKOVOM UBOJICI

Da je DORH na vrijeme postupao u skladu sa Zakonom o kaznenom postupku i podignuo optužnicu protiv Ruže Tomašić, ona bi odavno odgovarala za kazneno djelo lažnog svjedočenja o okolnostima Paradžikovog ubojstva, umjesto da joj se kao crnoj labudici prelijevaju glasovi iz HDZ-a da bi šutjela i nastavila svoju političku karijeru kao europarlamentarka.

Dakle, državni odvjetnik je grubo obmanuo i prevario hrvatsku i inu javnost svojom izjavom da političari i političke stranke podnose samo prijave pisane na temelju medijskih napisa, bez upućivanja na dokaze, svjedoke, jer je kaznena prijava političara i stranke u konkretnom slučaju utemeljena na sudskom zapisniku sa glavne rasprave Pn-3603/13 Općinskog građanskog suda u Zagrebu, svjedočenju nekoliko krunskih svjedoka, između ostalih i Josipa Manolića, ondašnjeg premijera hrvatske Vlade i predstojnika SZUP-a iz 1991. godine, ali Jelenić kao i njegov prethodnik Dinko Cvitan sve to bespravno drži sa sudskim spisom u ladici, ne radi neutemeljenosti kaznene prijave već isključivo radi političkog oportunizma, čime grubo gazi svoju Ustavom i zakonom određenu dužnost i ulogu.

 

                              

                                                               

          

                                                                                                     

                                                                                                 

 Na vrh - Top